Çorum’da Yargı Mensupları Savcı Kiraz’a Yapılan Hain Saldırıyı Kınadı

Çorum’da Yargı Mensupları Savcı Kiraz’a Yapılan Hain Saldırıyı Kınadı

Çorum’da yargı mensupları, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C militanları tarafından şehit edilmesini kınadı.Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adliye Sarayı önü...

Çorum’da yargı mensupları, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C militanları tarafından şehit edilmesini kınadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Müftü Mehmet Aşık, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, hakim ve savcılar, avukatlar ile adliye çalışanları katıldı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı kınayan Baro Başkanı Akpınar, “Bugün hepimiz çok üzgünüz. Avukat, hakim, savcı, adliye çalışanı, tüm ülke hepimiz çok üzgünüz. Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve hukuk camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu vahim olayı teröristlerden birisi avukat cübbesi taşıdı diye avukatlara yönelik olumsuz bir algı operasyonu çevirme girişimi de mevcuttur. Bu durumu baro olarak ve avukatlar olarak kesinlikle kabul etmediğimizi, avukatlara ve cübbelerine lekelemeye çalışanları kınadığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İstanbul adliyesinde görev yapan meslektaşları Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın yasa dışı örgüt mensuplarınca saatlerce rehin alındıktan sonra şehit edildiğini hatırlatarak, üzüntülerinin büyük olduğunu, sözün bittiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir noktada olduklarını söyledi.

Bu eylemi yapanların kendilerince hangi kutsal gayeyi güdüyor olurlarsa olsunlar bunun kabul edilebilir hareket olmadığını ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Başsavcı Yurdagül, “Bizler hakim ve cumhuriyet savcıları olarak slogan atacak, yada intikam naraları atacak değiliz. Meriç kıyılarında çalışan Türk köylüsünün kaybolan sabanlarından tutunda bu yurtta yaşayanların uğrayacakları en ufak haksızlıkların hatta Bingöl dağlarının ıssız kuytularında nafakalarını bekleyen öksüzlerin gözyaşlarından kendini sorumlu hisseden cumhuriyet savcıları olarak hiçbir baskı, tehdit, yıldırma, korkutma taktiklerine veya eylemlerine maruz kalsak da asla yılmadan görevimizin gereğini yapmaya, suçluluların hak ettikleri cezaları almaları için, mağdurların gözyaşlarını dindirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bugün eskisinden daha da kararlıyız. Bizler intikam naraları atacak değiliz. Hukuk çerçevesinde herkesin hak ettiği, müstahak olduğu cezaya uğraması için gerekenleri yapmak hepimizin görevi” şeklinde konuştu.

Adliyelerin güvenliği konusunun hem mevzuat hem de uygulama bakımından herkesin üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konu olduğunun altını çizen Yurdagül, “Bu konuda gerek mevzuat, gerekse uygulama bağlamında bundan sonra bu tip olaylar yaşanmasın diye alınacak tedbirlerde hakim, cumhuriyet savcısı, avukat, adliye personeli herkesin gönüllü katkısını bekliyoruz.Çorum özelinde de geldiğimiz günden itibaren güvenlik açıkları ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptık. X-Ray ve turnike geçiş sistemi için ödenek talebinde bulunduk ama bugüne kadar henüz o konuda bir gelişme sağlayamadık ama belirli bir sistem dahilinde güvenlik konusunu hem Çorum hem Türkiye genelinde gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu hususta tüm çalışanların katkısını bekliyoruz. Adliye binaları her gün binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı yerler. Sınırlı alan uygulamaları bu maksatla getirildi. Şunu da kabul etmek gerekir ki ne kadar çok önlem alınırsa alınsın eğer kötü niyetli uygulamalar ve planlamalar varsa bunun önüne geçmek gerçekten kolay değil. Ama sorun çözme makamında olanların bu tip bahanelerin arkasına saklanması söz konusu olamaz. Şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

BAYAN HAKİM GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için, dua okundu. Dua sırasında bir kadın hakimin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Basın açıklamasının ardından hakim, savcı, avukatlar ve adliye çalışanları işbaşı yaptı.