Çözüm süreci için ''hasta mahkum'' adımı !

Çözüm süreci için ''hasta mahkum'' adımı !

Adalet Bakanı Bozdağ, “Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili adım atacağız” dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, ve Pervin Buldan’la görüştü. Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili adım atılacağını söyledi. Bozdağ, “Kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili hazırlığımız var” dedi.

İmralı’ya engel yok

HDP’li Buldan ise görüşmeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Adalet Bakanı İmralı’ya gidiş konusunda engel olmadığını söyledi. Ama net tarih vermedi. Hasta tutukluların siyasi bir mesele olmadığını ifade ettik. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini konuştuk.”

Üçüncü gözde 11 ‘akil insan’

HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la yaptığı görüşmden sonra gelen süreçte 3. göz olarak anılan ‘izleme kurulu’yla ilgili gelişmeler de netleşmeye başladı.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre kuruldaki isimlerin çoğu Âkil İnsanlar Heyeti’nden olacak. Bu kişilerin de kabul etmesi halinde kurulda yer alacak 11 isim şöyle:

“Âkil İnsanlar AkdenizBölgesi Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Can Paker, Ege Bölgesi Başkanı Tarhan Erdem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, İç Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Taşgetiren, Marmara Bölgesi Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, (Başbakan Davutoğlu ile 19 Ekim’deki toplantı sonrası görevinden istafa ettiğini açıklamıştı) Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez. Aktör Kadir İnanır, Prof. Dr. Mithat Sancar, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlum -Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal.”

Al Jazeera Türk