Çukurcada Proje Kapsamında Dağıtılan Koyunlar Yerinde Denetledi

Çukurcada Proje Kapsamında Dağıtılan Koyunlar Yerinde Denetledi

HAKKARİ Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Yıldız Dursun, İl Özel İdaresi'nin kaynaklarıyla verilen koyun ve keçileri yerinde denetleyip çiftçilerden bi...

HAKKARİ Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Yıldız Dursun, İl Özel İdaresi'nin kaynaklarıyla verilen koyun ve keçileri yerinde denetleyip çiftçilerden bilgi aldı. Dursun, bölgedeki hayvancılığın yeniden gelişmesi için çabaladıklarını belirterek, "Önemli olan projeler yapmak değil, yapılan projelerin başarlı bir şekilde işlemesidir. Bunu için de takibini sıkı bir şekilde yapmaktayız" dedi.

Başlatılan çözüm süreci ardından bölgedeki mera alanlarını yeniden kullanılması çiftçinin yüzünü güldürürken, tarım ve hayvancılığın yeniden geliştirilmesi için de çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca'da 2013 yılı başlarında İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Üzümlü, Çığlı, Gündeş, Akkaya ve Cevizli köylerinde yaşayan 16 çiftçiye, proje kapsamında kuzu ve oğlaklarıyla birlikte 320 koyun ve keçi, ayrıca 8 koç ve 8 teke dağıtıldı. Bu küçükbaş hayvanlar, Hakkari Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun, tarafından yerinde denetlendi.

Üzümlü Köyü'ne yapılan ziyarete, Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Bağın, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Evren Kaptan da katıldı. Üzümlü Köyü'nde proje kapsamında Nezir Duman'a verilen koyunları yerinde gören Hakkari Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun, çiftçi Duman'dan bilgi aldı. Dursun, amaçlarının bölgedeki hayvancılığı geliştirmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Hakkari'nin genel yapısı ve bitki örtüsü, küçükbaş hayvancılık için çok elverişli. Güvenlik nedeniyle kapalı olan meralarımızın tekrar otlatılmaya açılmış da çok önemli bir gelişme. Verdiğimiz koyunlarımızı yerinde incelemeye geldik. Vatandaşımız kesip yedi mi? Yoksa baktı besledi mi? Bunların takibini yapıyoruz. Önemli olan projeler yapmak değil, yapılan projelerin başarlı bir şekilde işlemesidir. Bunu için de takibini sıkı bir şekilde yapmaktayız."

SK(FE/İD)