Cumhurbaşkanı bisiklet turunda

Cumhurbaşkanı bisiklet turunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu etkinliğinde bisiklet sürdü. Korumalar eşlik ederken zorlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Salacak’ta 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtım etkinleri kapsamında basın turuna katıldı.

Etkinliğin en ilginç kısmı ise onlarca korumasının takım elbiseyle birlikte koşarak Erdoğan'ı takip etmeleri oldu. Korumalar, Erdoğan'ın bisiklet hızına yetişmek için dakikalarca koştu.

Erdoğan, start noktasında zorlansa da daha sonra kendisi için Salcano tarafından özel olarak yapılan bisikletle ilerlemeye başladı. Erdoğan'a bürokratlar da eşlik ederken, korumalar da yanında koştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pedal çevirdi | Haber3 Video | Sitene Ekle

Cumhurbaşkanı etkinlik kapsamında yaptığı konuşmara şunları söyledi:

Sevgili İstanbullular sizleri selamlıyorum. Böyle bir bahar gününde bisiklet turunun 51. bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bu basınımıza bir lansman şeklindeydi, önümüzdeki hafta Alanya'dan bu yarış başlıyor. Uluslararası camiadan beklenenin üzerinde bir katılım oldu. 3 Mayıs'ta yine İstanbul'da bisiklet turu tamamlanmış olacak. İnşallah sizlerle birlikte olmak gayreti içinde olacağız.

28870458.jpg

Bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Batı ülkeleri gibi değiliz. Konya olmak üzere bazı iller var. Bu konuyla ilgili güzel adımlar atıyorlar. Diğer illerimiz de inşallah bisiklete yönelik alt yapıyı süratle başarırız. Bisiklete olan sevdayı artırırız. Bisiklet firmalarımız da fiyatları şöyle indirirse katılım daha fazla olur inanıyorum. Bisiklet sporu çok farklı bir spor.

28870431.jpg