Cumhurbaşkanı Gül'den acı itiraf

Cumhurbaşkanı Gül'den acı itiraf

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül IŞİD tarafından 1,5 ay önce rehin alınan vatandaşlarımız için acı bir itirafta bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, IŞİD tarafından 49 gündür rehin alınan konsolosluk görevlilerinin bayramda da ailelerine kavuşamadığını söyledi. “Çok arzu etmiş, uğraşmıştık. Maalesef bu da gerçekleşmedi” dedi.

AİLELERİYLE OLAMADILAR

Bayram namazını Sultanahmet'te kılan Gül çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kabalığı selamlayan Gül, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Rehin alınan 49 konsolosluk görevlisiyle ilgili konuşan Gül, “Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik, çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. İnşallah onlar da kazasız belasız ailelerine kavuşacaktır. Hep bunun için uğraşıyoruz” dedi.

MUTLULUĞU HİSSEDEMİYORUZ

Her­ke­sin bay­ra­mı­nı teb­rik eden Gül, "Tür­ki­ye'de hu­zur­lu bir bay­ram ge­çi­ri­yo­ruz ama kar­deş­le­ri­mi­zin hu­zur içe­ri­sin­de ola­ma­dı­ğı, hat­ta tam ter­si­ne göz­yaş­la­rı için­de bü­yük acı­lar çek­ti­ğin­i gö­rün­ce bu mut­lu­lu­ğu his­se­de­mi­yo­ruz. Irak'ta, Fi­lis­tin'de Gaz­ze'deki kar­deş­le­ri­mi­zin acı­sı­nı içi­miz­de ya­şa­dı­ğı­mı­zı ifa­de et­mek is­ti­yo­rum. Ce­na­bı Al­lah bü­tün İs­lam dün­ya­sı­na hu­zur, ba­rış ver­sin di­ye dua­lar et­ti­k” şeklinde ko­nuş­tu.