Cumhurbaşkanı Gül'den bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Gül'den bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazı çıkışında açıkalamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bayram Namazı çıkışında yaptığı açıklamada, “Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Gazze’de bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimiz acısını içimizde yaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayram namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

Müslümanların dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşadığını söyleyen Gül, “Kardeşlerimizin huzurlu içerisinde olmadığını, hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları büyük acılar çektiğin görünce de tabii bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz. Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Gazze’de bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimiz acısını içimizde yaşadığımız ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günlerin hatırına Allah bütün İslam dünyasına barış ve huzur versin diye dualar ettim” dedi. 

Gül, Musul’da alıkonulan konsolosluk görevlilerini de hatırlatan Gül, “Musul’da alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleri ile olmalarını çok arzu etmiştik ve uğraşmıştık ama maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. Onların da bayramını ve ailelerini bayramlarını, üzüntülü bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız belasız ailelerine kavuşacaklardır” ifadelerini kullandı.