Cumhurbaşkanı saldırıları destekliyor !

Cumhurbaşkanı saldırıları destekliyor !
Güncelleme:

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Arapların saldırılarını destekleyerek devam etmesini istedi.

Suudi Arabistan önderliğinde Yemen’de ilerleyişini sürdüren Husilere karşı başlatılan hava saldırıları devam ediyor.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, "Çeteler, daha önce İran'ın kendilerine devlete karşı savaşmaları için verdiği ve ayrıca ele geçirdikleri silahları teslim edene, işgal ettikleri bütün kurum ve bölgelerden çekilip, teslim olana kadar, operasyonun devam etmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Suudi Arabistan önderliğinde Yemen’de ilerleyişini sürdüren Husilere karşı bugün gerçekleştirilen hava saldırılarında, ülkenin Hudayday kentinin hedef alındığı bildirildi. Hava saldırıları kapsamında başkent Sana yakınlarında bulunan Sanhan kentine kaçtığı iddia edilen eski Devlet Başkanı Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih üssünün de vurulduğu kaydedildi. Arap Koalisyonu adına açıklama yapan Ahmed Asiri, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e gerçekleştirilen askeri müdahale kapsamında ülkenin ikinci büyük kentinin Husilerin geri alınması konusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Asiri, koalisyonun temel amacının Aden’de hükümeti korumak olduğunu ifade etti. Öte yandan Mısır ve Suudi Arabistan’a ait savaş gemilerinin Kızıldeniz’i Aden Körfezine bağlayan Bab’ül Mendep boğazına yönlendirildiği kaydedildi.

Husilere destek veren Sağlık Bakanı dün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde Çarşamba günü başlatılan hava saldırılarında 39 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.