Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan ankette, katılımcıların yüzde 54,9’u Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 38,2’si Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 3,6’sı Selahattin Demirtaş cevabı verdi.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan ankette, katılımcıların yüzde 54,9’u Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 38,2’si Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 3,6’sı Selahattin Demirtaş cevabı verdi.

Tüsiar Araştırma ve Danışmanlık, 18-23 Temmuz tarihleri arasında yapılan cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Tüsiar Araştırma ve Danışmanlık Genel Koordinatörü Ümit Mete, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Şahin tarafından yönetilen, 18-23 Temmuz tarihleri arasında yaptıkları en güncel cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 38 il ve 203 ilçede, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2 bin 109’u erkek, 2 bin 14’ü kadın olmak üzere toplan 4 bin 123 denekle, hanelerde yüzyüze görüşme metoduyla gerçekleştirildiği belirtildi. Tüsiar’ın yaptığı seçim anketinin sonuçlarına göre, “10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz” sorusuna, deneklerin (kararsızlar ve cevap yoklar dağıtıldıktan sonra) yüzde 54,9’u Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 38,2’si Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 3,6’sı Selahattin Demirtaş cevabı verdi.

Yapılan araştırmada deneklere, “Size göre cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır” sorusu da yönetildi. Bu soruya deneklerin yüzde 69,1’i Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 27,3’ü Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 3,6’sı Selahattin Demirtaş şeklinde cevap verdi. Araştırmada ayrıca “Bugün Milletvekili genel seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu da soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 50,1'i AK Parti, yüzde 27,3’ü CHP, yüzde 14,2’si MHP, yüzde 6,1’i HDP, yüzde 2,3’ü diğer şeklinde sonuç çıktı.