Cumhuriyet ve Can Dündar için flaş çağrı

Cumhuriyet ve Can Dündar için flaş çağrı
Güncelleme:

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ''Can Dündar ve Cumhuriyet'e açılan soruşturma durdurulmalı'' çağrısında bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), bugün yaptığı bir açıklamayla hükümete, MİT TIR'ları haberi dolayısıyla Cumhuriyet gazetesi ve gazetenin Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında başlatılan ceza soruşturmasının durdurulması çağrısında bulundu.

Kamuoyunu ilgilendiren bir konuda haber yaptığı için Cumhuriyet gazetesi hakkında ceza soruşturulması başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere sadece birkaç gün kala açılan bu soruşturma, hükümet karşıtı medyaya yönelik saldırıların en son örneği. Soruşturma hemen durdurulmalı" ifadesi kullanıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Türkiye araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, “Gazetecilik görevini yerine getiren Cumhuriyet ve Can Dündar bir ceza soruşturmasına muhatap olmamalılar" şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ceza soruşturması durdurulmalı ve Türkiye'nin siyasi liderleri gazetecileri tehdit etmeye artık bir son vermeli."

BASKI SİSTEMATİK HALE GELDİ

Sinclair Webb, Adana'da durdurulan MİT TIR'ları ve sonrasında başlatılan soruşturmalara ilişkin kapsamlı bilgi verilen açıklamada, şunları ifade etti: 

"Bu olayı araştıran dört savcının hapse atılmasından sadece birkaç hafta sonra, Cumhuriyet gazetesi ve onun genel yayın yönetmeni casusluk ve benzer suçlarla tehdit ediliyor. Cumhuriyet gazetesine yönelik ceza soruşturması ve tehditler, hükümetin, kendi gidişatının herhangi bir şekilde sorgulanması karşısında gösterdiği, artık endişe verici ölçüde sistematik hale gelmiş baskıcı tavrın en son örneğidir."