Dağlıca şehidinin annesine son sözü: Benim tek isteğim şehit olmak

Dağlıca şehidinin annesine son sözü: Benim tek isteğim şehit olmak

PKK'lı teröristler tarafından 21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüne yapılan baskında şehit düşen 12 askerden biri olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal şehadetinin 7. yıl dönümünde mezarı başında...

PKK'lı teröristler tarafından 21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüne yapılan baskında şehit düşen 12 askerden biri olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal şehadetinin 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Şehid Mustafa Uysal'ın 92 yaşındaki annesi Nefise Uysal, oğlunun şehit olmadan önce Hakkari'ye görevlendirildiğinde mesleğini bırakıp gitmemesini istediğinde kendisine; 'Anne ilk karşılaştığımda alnımın ortasından kurşun yiyeceğimi bilsem bile oraya gideceğim. Benim tek isteğim şehit olabilmek." diye cevap verdiğini söyledi.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın şehit edilişinin 7'nci yıl dönümünde Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, eşi Nefise Derin ve Manavgat ilçesine bağlı Çardak Mahallesinde yaşayan şehit annesi Nefise Uysal ile birlikte şehit mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı, dua etti.

92 yaşındaki şehit annesi Nefise Uysal, mezarlık ziyareti sonrası oğlunun acısının ilk günkü gibi yüreğinde yaşadığını, hiç acısının çıkmadığını, çektiğim ızdırabı kimsenin çekmesini istemediğini belirtip bir oğlunu da 20 yıl önce Burdur'da vatani görevini yaparken böbrek rahatsızlığına bağlı kaybettiğini söyledi.

Eskiden her cuma oğlunun köydeki mezarına yürüyerek ziyarete gittiğini anlatan Uysal, son 2 yıldır ayağındaki romatizmal ağrılar ve yürümekte zorlandığı için birinin desteği olmadan gidemediğini ifade etti. Mustafa'nın şehit olmadan önce yıllık izne bağlı olmak üzere 20 gün Çardak'da yanında kaldığını anlatan şehit annesi Uysal, "Oğlum Mustafa, Aydın Söke'de görev yapıyordu. 'Anne ben Aydın Söke'den sonra Hakkari'ye gideceğim' dedi. Ben de gitmesini istemeyerek mesleğini bırakmasını istedim ve oğlum gitme dedim. O da bana 'İlk karşılaştığımda alnımın ortasından kurşun yiyeceğimi de bilsem gideceğim. Benim tek isteğim şehit olabilmek.' diye konuştuğunu aktardı.

Çardak'taki oğlunun kendi yanında kalmasını istemesine karşı 8 çocuğunu yetiştirdiği evinde yaşamayı tercih ettiğini anlatan anne Uysal, "Sağolsunlar devlet yetkilileri bakım için hizmetçi göndermek istediler, ben kabul etmedim. Allah razı olsunlar üzerime titriyorlar. Şehit oğlum Mustafa yakınlarına hep ben genç yaşta ölürsem annem mağdur olur dermiş. Sağlında zaten bana o bakıyordu. Oğlum bir karıncayı bile incitmeyen yufka yürekli biriydi. Herkese yardım etmeyi severdi." sözleriyle şehit oğluna olan özlemini dile getirdi.

Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin de milletçe bu vatan için canlarını feda eden kahraman vatan evlatları şehitlere minnet borçlu olduklarını söyledi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, PKK terör örgütünün 21 Ekim 2007 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüne yaptığı baskında şehit düşen 12 asker arasında yer almıştı.

Şehidin eşi Meral Uysal ile çocukları Beyza ile Hüseyin'in Antalya'nın Serik ilçesinde yaşadığı öğrenildi. CİHAN