Daha Fazla Gözyaşı Olmasın Projesi

Daha Fazla Gözyaşı Olmasın Projesi

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010 yılından beri yürütülmekte olan “No More Tears” (Daha fazla gözyaşı olmasın) isimli “AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Yetişkinlerin Eğitimi” projesinin 4. Çalışması Romanya’da Craivo kentinde gerçekleştir

- Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010 yılından beri yürütülmekte olan “No More Tears” (Daha fazla gözyaşı olmasın) isimli “AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Yetişkinlerin Eğitimi” projesinin 4. Çalışması Romanya’da Craivo kentinde gerçekleştirildi.

Okullardaki şiddet türlerinin araştırıldığı, sebeplerinin sorgulandığı ve çözüm yollarının saptanmaya çalışıldığı projede İspanya, Avusturya ve Romanya’dan ekipler de yer alıyor. Şiddetin önlenmesiyle ilgili aile boyutunda düşünülen önlemlerin de masaya yatıştırıldığı toplantının ilki Adana’da, ikincisi Avusturya’da Viyana ve üçüncüsü de İspanya’da Lugo kentinde gerçekleştirilmişti.

“Daha fazla gözyaşı olmasın” isimli çalıştayın 4. durağı ise Romanya’da Craivo kentinde yapıldı.

18 - 23 Mart tarihleri arasında yapılan toplantıya Seyhan İlçe Milli Milli Eğitim Müdürü Recep İnce, Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Yalçın Yavuz Bellikli ve Seyhan İlçe Müdürlüğü’nden 4 personel katıldı. Liceul Teoretic Tudor Arghezi adlı eğitim kurumunun ev sahipliğinde yapılan ve 5 gün süren çalışmada şimdiye kadar yapılan çalışmalar projede yer alan 4 ülkenin temsilcileri tarafından paylaşıldı ve gelecekte nelerin yapılması hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

2 yıllık bir çalışmayı gerektiren “Daha fazla gözyaşı olmasın” adlı proje, Haziran 2012’de tüm kurum temsilcilerinin katılacağı ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılacak toplantıyla noktalanacak.