Dalyan’da Turizm Sezonu 15 Gün Erken Açılıyor

Dalyan’da Turizm Sezonu 15 Gün Erken Açılıyor

MUĞLA’nın, caretta carettaların üreme alanı İztuzu Sahili ve kaya mezarlarıyla ünlü Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde, bu yıl havaların sıcak...

MUĞLA’nın, caretta carettaların üreme alanı İztuzu Sahili ve kaya mezarlarıyla ünlü Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde, bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle turizm sezonunun 15 gün erken başlayacağı bildirildi. Başta tekneler olmak üzere tüm konaklama tesislerinde sezon hazırlıklarının büyük bölümünün tamamlandığı açıklandı.

Dalyan’da 25 yıldır turizmle uğraşan ve 21 teknesiyle hizmet veren Kardak Turizm'in sahibi Özay Akdoğan beldede hazırlıkların büyük bölümünün tamamlandığını otel, pansiyon ve teknelerin turist beklemeye başladığını söyledi. Turizm sezonunun 15 gün önceye çekilerek 1 Nisan Salı gününden itibaren başlayacağını belirten Özay Akdoğan "Havaların güzel gitmesi nedeniyle turistler gelmeye başladı bile. 'Dalyan her yıl 1 milyon kişiyi ağırlayacak’ sloganımız vardı. Bu yılki hedefimiz 1 milyon turisti aşmak. Döviz kurlarının artması da turizmciye yarayacak" dedi.

MS(İÖ/C OŞ)