Damacana ile sekse ceza verilmeli mi?

Damacana ile sekse ceza verilmeli mi?

Bursa’da bir su dağıtıcısının “traji-komik” mastürbasyonu gündeme oturdu..

Savcılık sorusturması bir yandan sürerken, diğer yandan da olayın yaşandığı asansörün, halka açık olup olmadığı ve ceza verilip verilemeyeceği konusu, hukukçular arasında görüş ayrılıklarına yol açtı.

 

AHT’nin haberine göre Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bir sitenin asansöründe damacanayla seks yaparken iki kez güvenlik kamerası tarafından görüntülenen Naci K. ile ilgili soruşturma, Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülürken, olayı değerlendiren hukukçular da, olayın yaşandığı yerin halka açık alan olup olmadığı ve olayı gerçekleştiren kişiye ceza verilip verilemeyeceği konusunda fikir ayrılığına düştü.

 

AÇIK ALAN MI DEĞİL Mİ?

Olayın asansörde gerçekleşmesi, bu kez de "Asansör halka açık alan mıdır? Zanlıya ceza verilebilir mi?" tartışması başlattı. Bazı hukukçular asansörün herkese açık alan olduğunu bu durumda eylemi gerçekleştirilen kişinin cezalandırılması gerektiğini iddia etti. Bazı hukukçular ise, asansörün kapalı alan olduğunu, olayın failinin cezalandırılmaması gerektiğini savundu. İşte hukukçu görüşleri:

 

Avukat İbrahim Coşkun:
 "Asansörde damacana ile mastürbasyon yapılması, asansörün kapalı alan olması nedeniyle suç teşkil etmez. TCK'nın 225. maddesine göre, teşhircilik yapanın bunu hayasızca herkesin görebileceği genel bir yerde bu suçu işlemiş olması gerekir. Bu olayın asansörde tek başına yapılan işlem olması nedeniyle suç oluşturmaz."

 

Avukat Mesut Yılmaz:
"Kanun maddesinin gerekçesine bakıldığında suçun oluşması için 'aleniyet'lik ilkesi aranmıştır. Bana göre fiilin birden fazla kişi tarafından algılanabilir olması gerekmektedir. Bu sebeple suç teşkil etmemiştir. Asansörün kapısı açılsa ve başkaları görse suç oluşurdu."

 

Avukat Fettah Mutlu:
"Burada olay asansörde tek başına gerçekleşmiştir. TCK'nın 225. maddesinde belirtilen alenen cinsel ilişkide bulunmak veya teşhircilik suçu oluşmamıştır. Suç oluşmayınca zaten ceza söz konusu da değildir."

 

Avukat Nesrin Tataroğlu Ağlan:
"Asansör ortak alan olduğu için bu olayda teşhircilik suçu gerçekleşmiş durumdadır. Olayın faili yasanın gerektirdiği şekilde cezalandırılmalıdır. Hatta örnek olması açısından verilecek cezada en üst sınırlar uygulanmalıdır ki, caydırıcılık ilkesi de vücut bulmalı."

 

Avukat Berna Karadavut:
"Asansör ortak kullanım alandır. Su dağıtıcısının yaptığı hareket suç teşkil eder. Bir kişi veya çocuk o anda asansörün kapısını açıp, su dağıtıcısının hayasız hareketini görebilirdi. Suç oluşmuştur, ceza verilmelidir."