Damada İşkence Gibi Eğlence

Damada İşkence Gibi Eğlence

OSMANİYE'de bankacı Şeyma Arslan ile evlenen cep telefonu bayii Enver Bozdoğan, yöredeki geleneklere göre düzenlenen eğlencede 'işkence' çekti.Balonlarla süslenen at arabasıyla Şirinevler Mahallesi'ndeki düğün evine gelen Şeyma Arslan ve...

OSMANİYE'de bankacı Şeyma Arslan ile evlenen cep telefonu bayii Enver Bozdoğan, yöredeki geleneklere göre düzenlenen eğlencede 'işkence' çekti.

Balonlarla süslenen at arabasıyla Şirinevler Mahallesi'ndeki düğün evine gelen Şeyma Arslan ve Enver Bozdoğan çiftine damadın arkadaşları tarafından özel bir eğlence hazırlandı. Düğün yerine ellerinde un, yumurta, hortum, fırça gibi malzemelerle gelen damadın arkadaşları ilk önce gelinden Şeyma'ya un verip müstakbel eşinin başından dökmesini istedi.

Gelenekler gereği istenileni yapmak zorunda olan Şeyma Arslan, eşi Enver Bozdoğan'ın başından aşağı un döktü. Ardından da arkadaşları Bozdoğan'a çiğ yumurta yağdırdı. Hızını alamayan davetliler daha sonra damadın başında karpuz kırdı. Karpuzun yarısını şapka olarak Bozdoğan'ın başına takan arkadaşları daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti. İşkence gibi eğlencede sınır tanımayan arkadaşları, Enver Bozdoğan'ı özel olarak hazırladıkları samanlı çamura yatırdı.

Tüm hazırlıkları günler öncesinden yaptıklarını ve aynı eziyeti kendi düğünlerinde Enver Bozdoğan'ın da yaptığını belirten arkadaşları, tanınmaz hale gelen damat ile bir süre daha halay çekti. Daha sonra "Biz damadı evden nasıl aldıysak öyle bırakırız" diyen arkadaşları, Bozdoğan'ı leğenin içine oturtup üzerine deterjan dökerek otomobil fırçasıyla yıkadı. Yaşanan tüm bu anlar cep telefonlarıyla da kaydedilip ölümsüzleştirildi.

İşkencenin bitmesinden sonra damadın arkadaşlarından Kemal Özarslan, "Enver Bozdoğan ettiğini bu akşam fazlası ile çekti" dedi. Bir diğer arkadaşı Kutup Maraş ise bu uygulamanın bir gelenek olduğunu ve hemen hemen her düğünde yapıldığını söyledi. Zaman zaman zor anlar yaşayan Enver Bozdoğan ise, "Gelenek böyle yapacak bir şey yok" dedi.

Şeyma Arslan ve Enver Bozdoğan çifti, işkence gibi eğlencenin ardından Gala Tesisleri'nde düzenlenen muhteşem bir düğün töreniyle dünya evine girdi.

FOTOĞRAFLI