Danimarka'dan şok iddia !

Danimarka'dan şok iddia !
Güncelleme:

Danimarka Halk Partisi, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin kesilmesini istedi.

Danimarka Halk Partisi Başkanı Kristian Thulesen Dahl, Türkiye’nin, Kobani’de savaşan Kürtlere silah yardımını engelleyip, IŞİD’i desteklediğini, İslam karşıtı yazar Lars Hedegard’a silahlı saldırıda bulunan zanlıyı serbest bırakarak uluslar arası anlaşmalara aykırı hakaret ettiğini öne sürerek, AB ile müzakerelerin ve adaylığının iptal edilmesini istedi.


Kristian Thulesen Dahl, Türkiye’nin AB’den giderek uzaklaştığını ve AB yasalarına aykırı yasalar çıkardığına dikkat çekerek “Türkiye, Lars Hedegerd’a silahlı saldırıda bulunan şahsı, Danimarka vatandaşı olduğu halde serbest bırakarak uluslar arası anlaşmalara aykırı davranmıştır. Ayrıca Suriye’de savaşan Kürtlere ABD’nin silah ve ilaç yardımı yapabilmesini, sınırlarını açmayarak engellemektedir. ABD silahları havadan atmak zorunda kalmış ve silahlar IŞİD’in eline geçmiştir. Bu durumda Türkiye’nin bir an önce AB ile ilişkilerinin kesilerek cezalandırılması gerekmektedir. Türkiye giderek AB’den uzaklaşmıştır” dedi.

Kristian Thulesen Dahl Türkiye’in AB ile ilişkilerinin kesilmesi konusunun Perşembe günü parlamentoda ele alınacağını ve siyasi partiler arasında yapılacak oylama ile Başbakan Helle Thörning Schmidt’ten diğer AB ülkelerini de ikna etmesinin isteneceğini söyledi. Başbakan Schmidt, Türkiye konusunda hükümetin yalnız başına bir karar verme durumunda olmadığını belirterek, konuyu diğer siyasi partilerle tartışmak için Perşembe günü meclise taşıyacaklarını söyledi. Danimarka parlamentosunda, muhalefetteki Birlik Listesi ve Danimarka Halk Partisi Türkiye’ye karşı yatırımlarda bulunulmasını, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisinin geri çekilmesini istiyor.