Danimarka'ya Roj TV tepkisi

Danimarka'ya Roj TV tepkisi

Bakan Bağış, Danimarka yargısının Roj TV’yi kapatmama kararına sert tepki gösterdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka yargısının Roj TV’yi kapatmama kararına sert tepki göstererek "Danimarka yargısının bu kararı tam anlamıyla bir talihsizliktir, telafisi zor bir gaftır" dedi. Bağış, bu kararla yargının, "yılanı Danimarka halkının evinin içine soktuğu"nu da söyledi.

Egemen Bağış, Danimarka yargısının kararı üzerine yaptığı açıklamada "Danimarka yargısının bu kararı tam anlamıyla bir talihsizliktir, telafisi zor bir gaftır. Hem terör örgütünün propagandasını yaptığını kabul edeceksiniz, hem de böyle bir televizyon kanalını kapatmayacaksınız. Bu bir basiret bağlanmasıdır, tam anlamıyla bir sorumsuzluktur. Bu karar teröre ve terör örgütüne hizmet eden bir karardır" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE CESARET VERDİ"

Danimarka yargısının bu kararının terör örgütüne ve "Brevik türü ırkçı zihniyetlere cesaret verdiğini" ifade eden Bağış, "Bu zamana kadar ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ anlayışını fazlasıyla hissettiğimiz Danimarka yargısı, bu kararla yılanı Danimarka halkının evinin içine sokmuştur" ifadesini de kullandı. Bağış şöyle devam etti:


"Bu karardan en çok etkilenecek olan bizzat Danimarka gençliğidir, Danimarka halkıdır. Bu kararla artık daha fazla Danimarkalı genç, terör örgütünün Avrupa’da saçtığı uyuşturucu zehrine esir olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu kararla, terör örgütüyle kucak kucağa yaşamak zorunda bırakılan Danimarka halkı artık daha güvensiz bir ülkede yaşayacaktır. Savcının bu kararı temyiz edeceğini ve üst mahkemenin de bu çelişkili kararı düzelteceğini adaletin ve mantığın tecellisi gereği ümit etmek istiyoruz."