Dans Ederek Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Dans Ederek Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Ninova Park Alışveriş Merkezi, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortak etkinlik düzenledi. Etkinlikte DÜ Dans Topluluğu, dans gösterisi ile meme kanserine dikkat çekti.

- Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Ninova Park Alışveriş Merkezi, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortak etkinlik düzenledi. Etkinlikte DÜ Dans Topluluğu, dans gösterisi ile meme kanserine dikkat çekti.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi ve Ninova Park Alışveriş Merkezi, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortak etkinlik düzenledi. Stantların kurulduğu alışveriş merkezinde, vatandaşların yakalarına pembe kurdeleler takılarak, broşürler dağıtıldı. DÜ Dans Topluluğu da, alışveriş merkezi içerisinde dans gösterisi ile meme kanserine dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin birebir bilgilendirme çalışması da yaptığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bazı erkeklerin de hem kendi yakalarına hem de eşlerinin yakalarına kurdele taktığı görüldü.

"AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Mehmet Baturay, ekim ayının meme kanserine farkındalık ayı olduğunu belirterek, "Bu nedenle Ninova Park Alışveriş Merkezi ile birlikte stant açtık. Meme kanseri ile mücadele için bir farkındalık oluşturmak amacıyla burada bulunuyoruz. Buradaki amacımız 20 yaşına gelmiş her kadının hastanelere giderek muayene olması. Aynı zamanda 40 yaşına gelmiş her kadının mamogrofi denen yöntemle meme kanserini erken teşhis etmesini ve bu hastalıkla mücadeleye erken başlamasını sağlamak" dedi.

Baturay, 40 yaş üzerindeki kadınların Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) anlaşmalı olduğu özel sağlık kuruluşlarında ücretsiz mamografi yapabileceklerini de kaydetti.

"EKİM AYI ÇOK ÖNEMLİ BİR AY"

Ninova Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Salih Erdoğan ise, yeni bir sosyal sorumluluk projesi ile vatandaşların karşısına çıktıklarını ifade ederek, "Tüm sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi bu projede de İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte etkinlik hazırlığı yaptık. Bu etkinliği bütün Diyarbakırlılarla paylaşıyoruz. Çok önemli bir ay ve Diyarbakır’da bir gün de olsa bu konuda farkındalık yaratmaya çalışmanın mutluluğu bize nasip oldu. Tüm kadınlara sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz" diye konuştu.

DANS EDEREK MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

DANS EDEREK MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

DANS EDEREK MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER