Darbe girişiminin ardında ABD'li general de mi var ?

Darbe girişiminin ardında ABD'li general de mi var ?

TSK'daki subayları fişleten ABD'li John F. Campbell'in darbe girişiminde parmağı olduğu öne sürülüyor.

İncirlik Üssü'ndeki merkezde TSK’nın bütün subaylarını fişleten ABD’li John F. Campbell'in 15 Temmuz darbe girişiminde parmağı olduğu, dahası kanlı kalkışmayı organize ettiği öne sürülüyor.

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre, Darbe girişimi öncesi 2 kez gizlice Türkiye'yi ziyaret eden General John F. Campbell'ın hem Erzurum'da hem de Adana'daki İncirlik Üssü'nde sır görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Önemli bir askeri kaynağa göre, ordu içerisinde görev yapan tüm subay kadrosunun eğilimleri konusunda hazırlık sürecini yöneten isim yine ABD'li General Campbell idi.

 2014 yılından bu yana Afganistan'da konuşlu Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) komutanlığını yürüten ve geçtiğimiz Mayıs ayında emekli olan Campbell'ın, darbenin başarılı olması halinde en kısa sürede yeniden Türkiye'ye gelme konusunda cuntacı isimlerle mutabık kaldığı belirtiliyor.

CIA PARA AKITTI

İki ay önce emekli olan ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi. Aynı kaynak ayrıca, darbeye kadar olan süreçte kullanılan haberleşme kanallarına dair de önemli bilgiler verdi.

UBA BANK'TAN GELEN PARALAR CUNTACILARA

15 Temmuz'a giden süreçte Nijerya merkezli United Bank of Africa (UBA), 6 aylık para trafiğinin üssü oldu. Nijerya'dan Türkiye'ye para transferi, CIA tarafından oluşturulan bir ekip tarafından yürütüldü. Cuntacıları darbeye ikna sürecinde yüklü miktarda transfer gerçekleşti. Türkiye'ye gönderilen para, ülke içinde 80 kişilik özel ekibe ait farklı banka hesaplarına havale edildi.

GÜNEYDOĞU'DAKİ TANINMIŞ İSİMLER

CIA'in oluşturduğu özel ekip üyelerince çekilen para, varacağı son adrese, yani cuntacılara elden teslim edildi. Doğu ve Güneydoğu'da bazı tanınmış isimler bu faaliyette etkin görev alırken, iç ve batı Anadolu'da ise FETÖ çete mensupları kullanıldı.

SUBAYLAR İNCİRLİK'TEKİ MASADA TEK TEK FİŞLENDİ

2015 yılının ikinci yarısından itibaren FETÖ lideri Fetullah Gülen'e bağlı subayların desteği ile İncirlik'te oluşturulan tetkik merkezinde, emrinde asker olan tüm birimlerin haritası çıkarıldı ve tek tek eğilimleri, kişilikleri, kökenleri konusunda 'istişareler' yapıldı. En küçük bir karakol komutanından başlanarak tüm birimler üzerinde çalışma yürütüldü. Karakol, birlik, bölük, alay, tugay, tümen, kolordu ve ordu içerisinde emrinde asker bulunduran ve asker üzerinde aktif etkisi olan komuta kademesinde görevli isimler yakın markaja alındı.

Yeni Şafak