Darbe mağdurlarına 240 bin TL'lik tazminat müjdesi

Darbe mağdurlarına 240 bin TL'lik tazminat müjdesi
Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişiminde şehit yakınları ile gazi olan 881 vatandaş için 13 bin 289 lira ile 240 bin lira arasında değişen tutarlarda tazminat ödenmesine karar verildi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde başkentte şehit yakınları ile gazi olan 881 vatandaş için 13 bin 289 lira ile 240 bin lira arasında değişen tutarlarda tazminat ödenmesine karar verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15  Temmuz'daki darbe girişiminde başkentte şehit yakınları ile gazi olan 881  vatandaş için 13 bin 289 lira ile 240 bin lira arasında değişen tutarlarda  tazminat ödenmesine karar verildi. Ankara Valiliği bünyesindeki zarar tespit  komisyonuna darbe girişiminden bu yana geçen 3 aylık sürede 2 bin 770 vatandaş  başvuruda bulundu. 
 
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, darbe girişiminde yakınlarını  şehit veren, yaralanan, evi, arabası ve iş yeri hasar gören binlerce vatandaş,  zarar tespit komisyonlarına müracaat etmeye başladı.
 
Bu kapsamda, en çok kaybın verildiği şehirlerden biri olan başkentte,  kaymakamlıklar üzerinden Ankara Valiliği bünyesindeki zarar tespit komisyonuna 15  Temmuz'dan bu yana geçen üç aylık süreçte toplam 2 bin 770 vatandaş başvuruda  bulundu.
 
 Şehit yakını ve yaralanan bin 437 kişiden, Ankara Valiliği  bünyesindeki zarar tespit komisyonunun yaptığı incemeler sonucunda, bin 421'i  karara bağlanarak İçişleri Bakanlığına iletildi.
 
 Bin 333 kişinin evi, arabası zarar gördü
 
 Darbe girişiminde FETÖ mensubu askerlerin kullandığı tankların ezdiği  veya açılan ateş sonucu evi, arabası ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar da  uğradıkları maddi zararın karşılanması için başvuruda bulundu. Bu kapsamda  komisyona iş yeri ve evi zarar gören bin 44 kişi, araçları zarar gören 289 kişi  olmak üzere toplam bin 333 başvuru yapıldı.
 
 Edinilen bilgiye göre, komisyon, hali hazırda evi, aracı ve iş yeri  zarar gören vatandaşların bu mallarının sigortalı olup olmadığına yönelik  incelemelerini sürdürüyor.
 
881 vatandaş için tazminat kararı
 
Vatandaşlardan gelen başvuruları değerlendiren ve tek tek karara  bağlayan komisyon, şimdiye kadar darbe girişiminde yakınlarını şehit veren veya  gazi olan 881 vatandaşa da tazminat ödenmesine karar verdi.
 
 Valilik üzerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsü esnasında yaralanan  vatandaşlara en az 13 bin 289 lira en fazla 88 bin 596 lira tutarında ödeme  yapılacak.
 
 Şehit yakınlarına ise valilik ve Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla  240 bin lira tazminat ödenecek.