Datçada Bir Haftada İkinci Boğulma Vakası

Datçada Bir Haftada İkinci Boğulma Vakası

Datça’da bir hafta içinde ikinci sığ su bayılmasına bağlı ölüm vakası gerçekleşti. Üç gün önce Datça Karaincir mevkiinde denize balık tutmak için dalan ve sığ su bayılmasına bağlı olarak ölen Hulusi Emrah Özbay’ın ardından bugün yine Datça’da Akvaryum Koy

- Datça’da bir hafta içinde ikinci sığ su bayılmasına bağlı ölüm vakası gerçekleşti. Üç gün önce Datça Karaincir mevkiinde denize balık tutmak için dalan ve sığ su bayılmasına bağlı olarak ölen Hulusi Emrah Özbay’ın ardından bugün yine Datça’da Akvaryum Koyu olarak bilinen bölgede balık tutmak için dalan Bahadır Çetiner yine sığ su bayılmasına bağlı olarak hayatını kaybetti.

Bölgede amatör olarak dalanların, denizin yaklaşık 5-6 metre altında yosunların üzerinde bir kişinin yattığını görmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden Datça Sahil Güvenlik ekipleri denizin 6 metre dibinde bir kişinin yattığını gördü. Şahsın cansız bedeninin denizin dibinden alarak sahil güvenlik rıhtımına getirdiler. Burada Ambulansa teslime dilen ceset Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayda burada ilk muayenesi yapılan şahsın cesed otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yapılan otopsi sonucu boğulma sonucu hayatını kaybeden şahsın 23 Yaşındaki Deniz Astsubayı Bahadır Çetiner olduğu, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görev yaptığı izinli olarak buradaki ailesinin yanına geldiği öğrenildi. Bahadır Çetiner’in balık tutmak için Akvaryum Koyu’na dalmaya gittiği ve olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi.