Davutoğlu balkon konuşması yapacak mı ?

Davutoğlu balkon konuşması yapacak mı ?

AK Parti'de gelenek olan balkon konuşmasını Davutoğlu devam ettirecek mi ?

AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar çıkması halinde Davutoğlu'nun balkon konuşması yapması bekleniyor

 7 Haziran seçiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığı döneminde klasikleşen "balkon konuşması"nın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yapılması bekleniyor.

Milliyet'in haberine göre AK Parti'de pazar günü gerçekleşecek milletvekilleri genel seçimlerinden tek başına iktidar çıkması olasılığı güçlü olarak değerlendirilirken, "balkon konuşması"nın da yapılması planlanıyor. Konya'dan gelecek Davutoğlu, seçim mitinglerine cumartesi günü önce Antalyaardından da Konya ile devam edecek.

Davutoğlu, Konya mitinginin ardından geceyi Konya'daki evinde geçirecek. Oyunu da Konya'da kullanacak olan Davutoğlu'nun akşam saatlerinde Ankara'ya gelmedi bekleniyor. Erdoğan'ınBaşbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı dönelimlerinde genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığıseçim zaferlerinin ardından klasikleşen, "balkon konuşması" geleneğini Davutoğlu'nun da sürdürmesi bekleniyor.

Bunun için Ak Parti Genel merkezindeki hazırlıklar da başlarken Davutoğlu'nun Konya'dan Ankara'ya gelerek seçim sonuçlarının ardından balkondan bir konuşma yapması bekleniyor. Davutoğlu'nun Konya'dan ayrılmadan önce de bir konuşma yapacak ancak bu konuşma kısa ve dar bir çerçevede olacak. Başbakan'ın iktidar olmaları halinde vereceği önemli mesajlar ve yeni döneme dair işaretlerin ise balkon konuşmasıyla verilmesi planlanıyor.

Kafamda demlerim

Davutoğlu daha önce katıldığı bir tv programında, "balkon konuşması düşünüyor musunuz" sorusuna, "Ben her konuşmayı kafamda demlerim. İnşallah gerekir de güzel bir hitapta bulunuruz" yanıtını vermişti.