Davutoğlu: Bunlar İsrail ağzıyla konuşuyor

Davutoğlu: Bunlar İsrail ağzıyla konuşuyor

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin Kars mitinginde halka hitap etti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarında satırbaşları:

Bazıları burya gelip milliyetçilik ve milli söylem üzerinden konuşabilirler.  Bayrak da vatan da millet de bize emanettir. 2 gün önce Almanya’daydım. On binlerce vatandaşımız al bayrakla bizi karşıladı. Bu al bayrağa canımız feda canımız.  İnadına çözüm süreci diyoruz. 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek bir canın kaybedilmesini istemiyoruz. Bu teröristlere hiçbir şekilde meydanı bırakmayacağız.

"MİLLETLE BULUŞMAK NEDİR GÖRSÜNLER"

Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu, Bahçeli görsün. Milletle buluşmak nedir görsünler. Biz milletle görüştüğümüz zaman gönül diliyle konuşuruz. Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskaca almak isteyenler, ister Papa, ister diğerleri; bizi tanısınlar, bizi bilsinler. Biz tarihimizi konuşuruz, acvı paylaşırız ama zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz, baş eğmeyiz. Gelin aramızdaki ihtilafları çözelim. Gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Ermenistan da kardeş Azerbaycan’ın işgal edilen topraklarından bir an önce çekilsin. Biz barış yolcusuyuz.

Karslı diyor ki Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş öğrenemedi. Buraya gelirse önce Kudüs’ten Selahaddin Eyyubi’den özür dile, sonra huzurumuza gel diyecek misiniz?

"İZİN VERİR MİSİNİZ?"

CHP ile HDP aynı dili kullanıyor. CHP, imam hatiplerin orta kısmını kapatacağım. İkisi de Diyanet’imizi kendilerine dert etmişler. Demirtaş Diyanet’i kaldıracağız diyor. İzin verir misiniz?  İkisinin de derdi bu milletin manevi değerleri. Batı’ya gidiyorlar HDP’liler. Barış, demokrasi diyorlar. Doğu’da musluklardan kan akan pankartlar asıyorlar, tehdit ediyorlar.

CHP İLE HDP EL ELE

12 yıl içinde büyük bir birikim gerçekleştirdik, Türkiye ayağa kalktı. Şimdi one minute diyor, zalimlere dur diyor. Cumhurbaşkanımızın deyişiyle one minute diyor. Bizi zayıflatabilmek için her türlü oyunu oynadılar. Şimdi paralel çete işbirliğinde CHP, HDP el ele perde gerisinden işbirliği yapıyor. Arkasında da belli bir medya var. Ak Parti’nin tek başına iktidara gelmesini engellemek amaç. Hayal görüyorlar hayal…  Bu çete, mihrak Mavi Marmara’da vatandaşlarımız şehit edildiğinde Pensilvanya’daki zat İsrail otoritesinden izin alınsaydı diyor.

"BUNLAR İSRAİL AĞZIYLA KONUŞUYOR"

CHP diyor ki niye bizim İsrail’de büyükelçimiz yok diyor. Bilmiyor mu 9 vatandaşımızı şehit eden zalimlerle dost olmamız mümkün mü? Sen dost olursun da biz olmayız. Demirtaş da Kudüs Yahudilerindir dedi. Bunlar İsrail ağzıyla konuşuyor. Biz ise milletin diliyle konuşuyor.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"

Çözüm sürecini her ne surette olursa olsun başarıya ulaştıracağız.