Davutoğlu ile Türkeş arasında sır görüşme

Davutoğlu ile Türkeş arasında sır görüşme

Seçim hükümetinin Anıtkabir ziyareti sırasında Başbakan Davutoğlu ile Tuğrul Türkeş makam aracında biraraya geldi.

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 63. Hükümet üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün kabrine geldi. Davutoğlu, Atatürk’ün mozalesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdı.

TÜRKEŞ, DAVUTOĞLU'NUN MAKAM ARACINA BİNDİ

MHP milletvekili ve geçici kabinede Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Tuğrul Türkeş, tören sonrası Davutoğlu'nun makam arabasına bindi

Anıtkabir ve Çankaya arasındaki mesafe dikkate alındığında yaklaşık 10 dakikalık bir Davutoğlu-Türkeş görüşmesi gerçekleşti.

Saat 12.30 civarında Anıtkabir'den Tuğrul Türkeş'le ayrılan Ahmet Davutoğlu Bakanlar Kurulu'nun Çankaya'daki ilk toplantısına saat 12.40'ta tek başına geldi.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN ADAYLIĞINI MI KONUŞTULAR?

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş'in makam aracındaki yaklaşık 10 dakikalık görüşmesine ilişkin farklı yorumlar yapılıyor. MHP'nin sert eleştirilerde bulunduğu Tuğrul Türkeş'in Ak Parti'den milletvekili adaylığı için Davutoğlu ve Türkeş'in mini bir zirve yaptığı öne sürülüyor.

Sabah saatlerinde Adli Yıl açılışı için yapılan töreninden bir fotoğraf....

GEÇİCİ BAKANLAR KURULU İLK KEZ TOPLANDI

Geçici Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı. 63. Hükümet üyeleri, göreve başlaması dolayısıyla Anıtkabir’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısına geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı, 12.50’de başladı.