Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nu gerçekten takdir ettim

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nu gerçekten takdir ettim

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları

Çok yoğun bir 15 gün sonunda tekrar buluştuk.Geçen hafta yurt dışında olduğum için sizlerle görüşememiştik.Öncelikle dün 24 Kasım öğretmenler günüydü. 81 ilden gelen meslektaşlarımla buluştum.Bir kez daha Türkiye'nin her bir köşesinde çalışan öğretmenleri tebrik ediyorum.Bakın milli kavramı sadece 2 bakanlıkta var. Milli savunma ve Milli Eğitim. Bu demektir ki bir ülkenin güvenliği eğitimden geçer.İktidara geldiğimizden beri öğretmen sayımızı 2 kat artırdık ve dün bir müjde daha paylaştık Ocak ayında 15 bin öğretmen daha atayacağız.

VANDALLARA KARŞI ÖNLEM ALACAĞIZ

İş güvenliği paketini açıklamıştım. Yine bu çerçevede madencilikle ilgili değişiklikleri de içeren bir taslağı TBMM'ye taşıyacağız. Kişisel verilerin korunması gibi çok önemli bişr konuyu bu hafta tartışacağız.İç güvenlik tasarımız dün Meclis'e sunuldu. Buradaki temel amaç insan özgürlüklerini korumak için gerekli güvenlik şartlarının sağlanmasıdır. Devrim mahiyetinde değişiklikler yaşayacağız.Bu düzenleme ile vandallara karşı önlem alınacak.

G20 zirvesinde küresel sorunları tartıştık. Bu oturumda 3 hususu vurguladım.

1-Siyasi istikrar: O masa etrafında odada olanlar arasında en uzun iktidar bizdik. 12 yıllık başarımızı anlattım. Küresel ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiye CUmhuriyeti 12 yıl boyunca istikrar gösterdi. Gurur duyuyorum.Siyasi istikrar ekonominin olmazsa olmazıdır.

2-Makro ekonomik istikrar: Ekonomik göstergeler hem iç hem de dış piyasaya umut vermiyorsa zaten siyasi istikrarı da tutamazsınız. Biz makro ekonomik istikrarın bu ülkede teminatıyız.Türkiye bu ikisini birlikte yürütmeye kararlıdır. Eylül ayında cari açık 2.2 oldu.İlk defa cari açıkta böyle bir düşüş görüyoruz. Ekim ayında kurulan şirket sayısı yüzde 24.4 arttı.

Bu zirveden Başkan Obama olmak üzere bir çok liderle görüştük. Türkiye'nin ulusal konulardaki kanaatlerini belirttik.

25-26 ARALIKTA IRAK İLE ORTAK KABİNE TOPLANTISI YAPACAĞIZ

En önemli ziyaretlerimden birini de Bağdat'a gerçekleştirdim. Irak söz konusu olunca biz hiç bir kardeşimize etnik kökeni üzerinden bakmayız. Sayın Abadi ile çok detaylı görüşmeler yaptık. İnşallah Türkiye ile Irak arasında 2009 yapılan ortak kabine toplantısını 25-26 Aralı'ta Türkiye'de gerçekleştireceğiz.Abadi dışında Sayın Selim Cumhuri ile görüştüm yaklaşık 1.5 saat süren bir beyin fırtınası yaptık.

EL ÖPECEK OLAN, DİZ ÇÖKECEK OLAN DEVLETTİR

Cemevi'ne yaptığım ziyarette bizi sofralarına davet eden Horasan erenlerine selam ediyorum. Orada yaptığım konuşmada dedim ki herkes neye inanıyorsa açıkca konuşabilir. Kimse kimseyi korkutamaz artık bu ülkede. Yeni Türkiye budur. O sofrada gözü yaşlı olmayan bir kişi görmedim. Çıkışta bir dede elimi öpmeye kalktı, ne haddimize... Ben de kendisinin eline sarıldım. Kimse bizim önümüzde diz çökmeyecek. Diz çökecek olan, el öpecek olan devlettir bundan sonra.Bundan sonra millet amir devlet memurdur.

KILIÇDAROĞLU BENİ DERİNDEN ÜZDÜ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun MİT'le ilgili söylediği hususlar konusunda cevap verirken Sayın Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesinin vefat ettiğini öğrendim. Hemen konuşmamın  konusunu değiştirdim kendisine taziye dileklerimi ilettim. Ve hepiniz şlahitsiniz bugüne kadar kendisine hiç bir şey demedim. Kendisini aradım, taziyelerimi ilettim. Daha sonra Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine bana da hakaret edecek şekilde devam etmesi beni derinden üzdü. Taziye gününde yaptığı konuşmaları önüme getirip cevap verecekmisiniz dediler, hayır dedim. Ama ben kendisine bugün de bir şey demeyeceğim. Muhterem eşlerine hürmeten bufün kendisinden bahsetmeyeceğim.Buradan bütün siyasi liderlere sesleniyorum. Gelin üslubumuzu yumuşatalım. neyi nerede nasıl konuşacağımızı standartlaştıralım. gelin acıyı da paylaşmayı bilelim.Bugün Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bakıp yarın kendine gereken cevabı vereceğim.

SAHİP ÇIKMAK SİZE Mİ KALDI SAYIN BAHÇELİ

Sayın Bahçeli ihanet kelimesini çok rahat kullanıyor. Kim kime ihanet ediyor.Bahçeli hangi zihniyete sahip çıkıyor. Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı sayın Bahçeli?Bizim devlet anlayışımız millete hizmet edilir. Millet adam edilmez.Yeni Türkiye düzeninde milletin bir kesimine 'ur' 'çıban' diye bakan anlayışına yer yoktur.Dersim'de suçlu suçsuz kendi içinde değerlendirilir. 13 bin kişinin öldürüldüğü devlet kayıtlarına geçen şekliyle her tür silahın kullanıldığı bir vaka varsa, ondan 5-6 sene sonra aynı devlet zihniyeti eğer Bahçeli'nin lideri rahmetli Türkeş'i, Fethi Tevetoğlu'nu tabutluklara koymuşsa ve koyarken de devrin savcısı aynen bugün Bahçeli'nin tabiriyle ihanet içindelerdi demişse hangi zihniyete sahip çıkıyorsunuz.

GİT BU SÖZLERİ TUNCELİ'DE SÖYLE

Sayın Bahçeli'ye meydan okuyorum. Tunceli bu ülkenin bir parçası ve cesaretin varsa git bu hain, terörist sözlerini Tunceli'de söyle. Haydi git aynılarını söyle.Elaziz, Diyarbekir adları nasıl değiştiyse Dersim adı da öyle değişti.Sayın Bahçeli ite er meydanı. Bu sözlerini Türkiye'nin her yerinde söyle.İhanet suçlamasını Bahçeli'nin kendisine aynen iade ediyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NA BORCUMU ÖDEMELİYİM"

Sayın Kılıçdaroğlu’na bir borcumu da ödemeliyim. Gerçekten takdir ettim. Irak Türkmelerini kabulünde “sizin idealiniz bizim idealimizdir” demiş. El hak doğru. Takdir ederim. Eleştirmek için söylemiyorum. İşte CHP’den duymak istediklerimiz bunlar. Şimdi de Bayırbucak Türkmenlerini de kabul etsin onları da bağrına bassın. Bizim dilimiz yavaş yavaş herkesin dili olmuşsa bundan mutluluk duya