Davutoğlu: Memur-Sen darbeye direndi

Davutoğlu: Memur-Sen darbeye direndi

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Memur - Sen 5. olağan genel kurulunda konuştu

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

MEMURLARA KIDEM ARTTIRIMI

Sendikal hareketlerde emeğe, adalete duyarlılık şarttır. 1 Mayıs'ı tatil yapan AK Parti hükümetidir. 2010 referandumunda sendikal haklarda devrim niteliğinde düzenlemeler getirdik. Söz konusu işçinin, emekçinin hakları olunca pek çok adımı tereddütsüz attık. Memurluğa ilk adımı atacaklara bir derece kıdem arttırımı vereceğiz. Seçimden sonra ilk işimiz bu olacak. Fazla mesaide de gerekli haklar verilecek.

Memurlara ek derece konusunda seçimden sonra gerekli düzenlemeyi yapacağız.

MEMUR-SEN DARBEYE DİRENDİ

Memur - Sen sadece bir sendika değil aynı zamanda demokrasiyi savunan önemli kuruluşlardan bir tanesidir. 28 Şubat'ta beşli çeteyi görüdk ama Memur - sen baskılara boyun eğmedi. Ben buradayım emeği savunduğum kadar demokrasiyi de savunurum dedi.

Kapatma davasına, gezi provokasyonuna karşı hep ayaktaydı. Darbelere direndi.

Hiçbir vesayete izin vermeyiz.

Ben şu memurlar üzerinden örgütleneyim ve böylece milletten almadığım bir egemenliği kullanayım diyenler varsa, 15 Aralık 12 Eylül'de olduğu gibi düşünenler varsa. Buna en başta millet ve bu milletin memuru izin vermeyecek.

Eğer herhangi birinin siyasete niyeti varsa. Milletten alınan yetkiyi kamu otoritesi oalrak kullanmak istiyorsa 7 Hazirandaki gibi seçime girecek.

MEMURLARIMIZ MİLLETİN EMRİNDEDİR PARALEL YAPILARIN, İMAMLARIN DEĞİL!

Memurlarımız ve kamu yönetimi olarak sadece milletimizin emrindedir. Dışardaki paralel yapıalrın emrinde olmalarına izin asla verilmez.

Amir olan millet memur olan devlettir.

Her sandıkta mücadele edeceğiz millet kime amirlik izni verirse yetki onda olacak. Yetkiyi milletten almadan amirlik taslayanlara da bu millet gereken cevabı verecek.

TÜRKİYE'DE MİLLİ OLMAYAN HİÇBİR ŞEY KALMAYACAK

Mescid-i Aksa hepimizin onurunun sembolüdür. Mehmet Akif'in de dediği gibi hepimizin rüyasıdır. Hiçbir haksızlığa karşı susmayacağız. O işgal altındayken hiçbirimiz rahat değiliz.

Seçim beyannamemizi okuyanlar göreceklerki insan onuru ve demokrasi yanında millileşme en önemli unsurdur. İnsan ve milli onuru aynıanda bulundurmak üzere millileşme kampanyası oluşturuyopruz. Milli muharip uçak, milli savaş gemisi, milli bölgesel uçak, Hürkuş Altay 2018'de geliyor. Piyade tüfeği, milli aşı. milli plazma hepsi gerçekleşiyor. Bu memlekette milli olmayan hiçbirşey olmayacak.

YENİ TÜRKİYE ZİLLET DEĞİL İZZET DEVLETİDİR

Bütün bu milli projeler gerçekleştirilirken en büyük katkı memurlardan gelecek. milliyetçilik hakkında nutukl atanlar onların döneminde bir tank revizyonu için namerde muhtaç kaldığını hatırlasınlar. 12 yıllık iktidarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde büyük aşama kaydetti. Yeni Türkiye zillet değil izzet devletidir.