Davutoğlu: Merdivene ters binen adam...

Davutoğlu: Merdivene ters binen adam...

Başbakan Davutoğlu, partisinin Çanakkale mitinginde Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Çanakkale mitinginde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatan Davutoğlu, "SSK'yı batıran adamın emeklilere faydası olur mu? Emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz, herkes bunu bilsin. " dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Çanakkale bütün millete ait bir şehirdir. Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak gerekmez. Her Türk Çanakkalelidir.

"TÜRKİYE'Yİ KARDEŞ KILAN PARTİ KİM?"

Çok sayıda parti seçime gidiyor. Bizim farkımız bir tek ben dedim ki büyük davamız adına, 81 vilayete gideceğiz dedim. Çanakkale'de şehit olan bütün vatandaşlarımın şehirlerine gideceğim dedim. Buraya gelip milliyetçilikten, cumhuriyetçilikten bahsedenler Türkiye'nin her vilayetine gidebildiler mi, Doğu'ya gidebiliyorlar mı? Çanakkale'de şehidi olan 81 vilayete de gidebilen tek parti AK Parti. Yarın da Hakkari Yüksekova'ya gideceğiz havalimanı açacağız, bir gün Doğu'da bir gün Batı'da, bir gün Güney'de, birgün Kuzey'deyiz. Türkiye'yi kardeş kılan parti kim? Bugün Çanakkale şehitleri gibi dimdik 81 vilayette nöbette olan parti kim? İşte aramızdaki fark bu. Allah şahit, Çanakkale'de nerede bir şehidimiz varsa, yurtiçi, yurtdışı farketmez. Hepsinin torunlarına ulaşırız.

"BİZE DİZ ÇÖKTÜRMÜŞLERDİ"

2002'de bizi IMF kapılarına muhtaç ettiler mi? Kimdi başbakan yardımcısı, Bahçeli. Kimdi SSK Genel Müdürü, Kılıçdaroğlu'ydu. Bir tek silahımızı yapamıyorduk, savunma sanayi durmuştu. Şimdi dünya listesine giren Roketsan'ı 2002'de kapatmışlardı. Milletin herhangi bir silah yapma kapasitesi kalmamıştı. Bize diz çöktürmüşlerdi, diz çökmüş devi kim ayağa kaldırdı? Kendi helikopterimizi yapıyoruz, kim yaptırdı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz.

"MERDİVENE TERS BİNEN KİTABI TERSTEN OKUR"

Mega proje diye 2035'e tarih verirler ya. Fikriyatı bile onlara ait değil. Merkez ülke diyor, yazdığım kitabı arkasından okuyor. Yürüyen merdivene tersten binen kitabı da tersten okur.Şimdi onun mega proje dediği projelerin yanına bizim yaptığımız projeleri söyleyeyim. Biz Fatih'in torunlarıyız. Donanma İstanbul'a geldiğinde Fatih'e der ki denize zincir çekilmiş, Fatih ne diyor o zaman gemileri karadan yürütelim. O zamanın çılgın projesi bu. Ordu-Giresun Havalimanı yapılırken bize dediler ki yapılamaz, Kılıçdaroğlu'na deseler; binsinler trene gitsinler derdi. Biz öyle der miyiz? Biz denizin üstüne havalimanı yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapıyoruz.

"SADECE LAF ÜRETİRLER"

Çanakkale'yi çıkmaz sokak olmaktan çıkaracağız. Ulaşım, siyaset ve ekonomi merkezi yapacağız. Bunların hiçbirinin aklına Çanakkale Boğazı'na köprü yapmak gelmedi değil mi? Şimdi Çanakkale Boğazı'na köprü yapıyoruz. Ecdada sahip çıkmak bu. Ama nasıl bir köprü, sadece karayolu geçişi düşünüyorduk sonra dedik ki burada demiryolu geçişi de olacak. Artık Çanakkale bütün Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak. Bu düşüncesizler sadece laf üretirler. Avrupa Otoyolu'nu sadece İstanbul'daki köprüler değil Çanakkale köprüsü bağlayacak.

"EMEKLİLERİMİZİ MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"

SSK'yı batıran adamın emeklilere faydası olur mu? Emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz, herkes bunu bilsin. Devlet anneye doğum hediyesi veriyor. İlk çocuğa 300, ikinci 400 üçüncüye 600 lira yardım veriyoruz. Çanakkale ve bütün toplumsal kesimleri düşünüyoruz.

"BÜTÜN DERTLERİ AK PARTİ"

Türkiye yükselirken 3 legal parti CHP,MHP,HDP. Seçimde üçü birden iş birliği yapıyor. MHP her zaman HDP'ye karşı olduğunu söylüyor. Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki HDP barajı aşarsa bu bizim işimize gelir diyor. Paslaşıyorlar görüyor musunuz? Adana'da, Mersin'de HDP binalarına saldıyı biz kınadık, HDP hemen dedi ki bunu AK Parti yaptı. MHP'de destek verdi bunu AK Parti yapıyor dedi. CHP, MHP, HDP aynı sözü gündeme getiriyor. Çünkü bütün dertleri AK Parti.

"BUNLARDAN FAYDA GELİR Mİ?"

Üç tane de illegal çete var, Pensilvanya paraleli, Kandil yani PKK hergün açıklama yapıp tehdit ediyor. Bir üçüncüsü şimdi çıktı DHKP-C. Adana ve Mersin olaylarında DHKP-C'li yakalandı, HDP diyor ki bunu HDP yapmış olamaz. DHKP-C diyor ki biz HDP'yi destekliyoruz. Perde arkalarında DHKP-C ile işbirliği yapanlardan fayda gelir mi? Bu paralel altıgen, bunlardan Allah aşkına millet hesap sormaz mı? 7 Haziran'da bir ders verecek miyiz?

"BÜTÜN YOLLAR ÇANAKKALE'YE ÇIKACAK"

Çanakkale'yi sadece ulaşımın değil, sağlığın da merkezi yapacağız. Çanakkale'ye 500 yataklı hastane yapacağız. Fatih Rüştü Zorlu Çanakkale'de hastaneyle yaşasın mı? Hastanenın adını Fatih Rüştü Zorlu yapalım mı? Çanakkale Boğazı'nı en iyi şekilde tanzim edeceğiz. Çanakkale sadece 18 Mart'ta hatırlanmayacak artık. Bütün yollar Çanakkale'ye çıkacak. Artık Avrupa ile Asya'yı birleştiren ikinci bir şehir var o da Çanakkale. Kılıçdaroğlu diyor ki Avrasya'nın merkezi olacağız. Bre gafil sen 2035 için diyorsun. Biz ise köprüyü yaparak Avrupa ile Asya'yı birleştiriyoruz. Biz 6. kez birleştiriyoruz Avrupa ile Asya'yı.