Davutoğlu o bebeğe isim koydu !

Davutoğlu o bebeğe isim koydu !

Başbakan Davutoğlu, Sakarya'da yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek, hediyelerini takdim etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek, hediyelerini takdim etti.

Kent Meydanı'nda Sakaryalılarla buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından seçim otobüsü ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu, doğum yapan her bir anneye, ilk çocukta 300, 2. çocukta 400, 3. çocukta 600 TL devletten yardım uygulaması kapsamında, yeni doğum yapmış 13 anneye hediyelerini takdim etti.

Daha sonra Atatürk Stadyumuna giden Davutoğlu, Kocaeli'ndeki mitinge katılmak üzere Sakarya'dan ayrıldı.

''ELİF SULTAN OLACAK''

Eşi hastanede olmayan genç anneye hitaben, "Eşine, Başbakan buraya geldi ve bu kızın adı 'Elif Sultan' olacak dedi de. Benim yeğenimin ismi de Elif Sultan. Adını da kulağına öyle okudu de" ifadelerini kullandı.

İslam'ın, 'memnun oldun mu' sorusu üzerine ise genç anne, 'Evet memnun oldum. Çok sağolun. Sizleri gördüğüme de daha çok memnun oldum' şeklinde cevap verdi.

''BEYİNLE BARIŞ YAPMIŞ OLDUNUZ''

Ardından Başbakan Davutoğlu, kucağındaki bebeğin her iki kulağına da ezan okuyarak bebeğe 'Elif Sultan' ismini verdi ve "Allah ismini daim etsin. Beyinle de bu arada barış yapmış oldunuz. Bir ondan, bir senden" dedi.

Diğer bebekleri de seven Davutoğlu, "Allah bağışlasın" temennisinde bulunduğu ailelerin bebeklerine de altın taktı. Bir bebeğin üzerindeki sarı kırmızı renkleri taşıyan kıyafeti gören Başbakan Davutoğlu, 'Galatasaraylı mı babası' sorusuna 'evet' yanıtı alması üzerine 'Belli' diyerek cevap verdi. Bebeğin kıyafetinin üzerinde 'maç var dediler 9 aylık yoldan geldim' yazısını okuyan Davutoğlu ve beraberindekiler, bir süre güldü. 

Davutoğlu, daha sonra bir başka ailenin, ziyaretçileri için hazırladığı anı defterini de imzaladı.