Davutoğlu tutuklanan liseli için ne dedi ?

Davutoğlu tutuklanan liseli için ne dedi ?

Erdoğan'a hakeretten tutuklanan liseli genç için Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi için, 'makama saygı gösterilmeli' dedi.

Konya'daki Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın okulundan alınarak tutuklanmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan değerlendirme geldi. Davutoğlu, "Kim olursa olsun makama saygı gösterilmeli" diyerek kararı normal bir uygulama olarak değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu bu açıklaması öncesinde, Sosyal Hizmetler kapsamında istihdam hakkından yararlanacak gençlerin kura töreninde bir konuşma yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir şefkat devletidir" dedi.
Erdoğan'a hakaretten tutuklandı
Ankara'da gerçekleştirilen törende katılımcılara hitap eden Davutoğlu, "Şefkatin ve kudretin birleşmediği bir devlet, şefkatin ve kudretin buluşmadığı bir siyaset anlayışı meşru olamaz. Ama sadece şefkat ve merhamet yetmez. Kudretle olur. Eğer bir devlet şefkat ve merhamet sahibi ama kudret sahibi değilse acizleşir. Eğer bir devlet kudret sahibi olup da şefkat ve merhametini yitirirse tiranlaşır, zorbalaşır. İşte çevremizde birçok ülkede gördüğümüz tablolar ortaya çıkar. Gururla bütün toplumumuza seslenerek diyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şefkat devletidir. Her bir vatandaşına şefkat eli uzanmaktadır, uzanacaktır" dedi.

"BAŞBAKANLIĞIM DÖNEMİNDE KATILDIĞIM EN ANLAMLI TÖREN, BU TÖRENDİR"

Konuşmasında törenin, başbakanlığı döneminde katıldığı en anlamlı tören olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Dört ayı aşan başbakanlığım döneminde katıldığım en anlamlı tören, bu törendir. Çünkü bu tören insani, ahlaki, sosyal ve devlet sorumluluğu itibariyle taşımakta olduğumuz ağır sorumluluğu ve siyaset felsefemizi doğrudan yansıtan bir tören. Bugün gençlerimizle kaderin bir cilvesi olarak ellerinde olmayan sebeplerle diğer yaşıtlarından benzer arkadaşlarından farklı bir hayat çizgisine sahip olan gençlerimizle birlikte insani bir boyutu yaşıyoruz. Bu en büyük ahlaki sorumluluktur. Bütün gençlerimiz hangi geçmişten gelmiş olurlarsa olsunlar hangi zorluklarla hayatın çilesini çekmiş olurlarsa olsunlar bizim nezdimizde eşittirler ve eşit muamele göreceklerdir" diye konuştu.