Davutoğlu'na Başbakanlık yetkisi

Davutoğlu'na Başbakanlık yetkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığa vekalet etmesi için Ahmet Davutoğlu'na yetki verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle Başbakanlığa vekalet etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yetki verdi.

Bugün yemin edip mazbatasını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM üyeliğinin sona ermesi ve Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle, Başbakanlığa vekalet etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yetki verdi. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı görevine başlaması nedeniyle boşalan Başbakanlık makamına vekalet etmek üzere Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu görevlendirmesi, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, yeni Hükümet kuruluncaya kadar mevcut Bakanlar Kurulu da görevini sürdürecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN VEKALET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Başbakan atanıncaya kadar Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa vekalet edeceğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni Başbakan atanıncaya kadar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa vekalet etmesini ve yeni Hükümet kuruluncaya kadar mevcut Bakanlar Kurulunun görevini sürdürmesini istemişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

TEAMMÜLLERE GÖRE ARINÇ’IN VEKALET ETMESİ GEREKİYORDU

Köşk bu kararıyla bir ilke de imza atmış oldu. Normal şartlarda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ın yeni hükümet TBMM’den güvenoyu alana kadar Başbakanlığa vekalet etmesi gerekiyordu.