Davutoğlu'ndan 3 V açıklaması !

Davutoğlu'ndan 3 V açıklaması !

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da katıldığı partisinin iftar yemeğinde hemşerilerinin izdihamına uğradı.

Ak Parti Konya İl Başkanlığı'nın bir tesiste verdiği iftar yemeğine Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldı. Başbakanlık görevini bıraktıktan sonra ilk kez memleketine gelen Davutoğlu, tesise girdiğinde alkışlarla karşılanırken, hemşerilerinin yemek yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazıları Davutoğlu ile selamlaşabilmek, bazıları da selfie çekinebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bakan Lütfi Elvan, iftar öncesi yaptığı kısa konuşmasında Davutoğlu'na sürekli "Başbakanımız" diye hitap ederek, "'Başbakanımızı, değerli hocamızı hemşerimizi, arefe günü öncesi burada görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum'" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini onurla, vefayla, kararlılıkla, yerine getirmeye gayret ettiğini belirten Davutoğlu, "'Sizlere daha önce ilim adamı olarak hitap ettim. Sonra başdanışman olarak, Konya milletvekili ve dışişleri bakanı olarak hitap ettim. Son 2 senede başımın tacı olarak bildiğim Konya'ya, Başbakan olarak hitap etme şerefini rabbim ve sizler bize lütfettiniz. Şimdi yine huzurunuzdayım. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini onurla, vefayla, kararlılıkla, iradeyle yerine getirmeye çalıştım. Bir Konyalı olarak, Konyalılarla buluşmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Davutoğlu'ndan 3 V açıklaması !

DAVUTOĞLU'NDAN 3 "V" VURGUSU

Davutoğlu, konuşmasında 3 "V'ye "vahdet, vakar ve vuslata" vurgu yaptı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''3 temel kavram, ilmimin, siyasetimin, ahlakımın şiarı oldu. Vahdet, vakar, vuslat. Konya vahdet şehridir. Konya, Anadolu da İslam'ın, ilk vahdetinin tecelli ettiği şehirdir. Konya'nın vahdet idrakine ihtiyacımız var. Çünkü, etrafımız ateş çemberiyle çevrilmiş, bu yetmemiş terör örgütleri bütün öfkeleri ve hırslarıyla, bir takım odaklarından aldıkları talimatlarıyla ülkemize saldırıya geçtiler.''

Davutoğlu'ndan 3 V açıklaması !

Davutoğlu, "'Vahdet yolunda Konya'da öğrendiğim, hayatıma düstur edindiğim en önemli ilke vakardır. Konya vukuudur. Konya'nın başı her zaman diktir. Çünkü Konya Hz. Mevlana'nın tevazuunu, kraliçe Arslan'ın iradesiyle birleştirmiş şehirdir. Aziz vakarımızı, her zaman ahlakımızın temeli edinelim. Biz hangi görevde olursak olalım milletimizin vakarını temsil ettik" dedi.

Davutoğlu'ndan 3 V açıklaması !

''BİZ, ALLAH İLE VUSLATI, HER TÜRLÜ MAKAMA TERK EDEN ŞEHRİN ÇOCUKLARIYIZ''

Vuslat kavramına da değinen Davutoğlu, "'Vuslat, buluşma. Ama sıradan buluşma değil. Vuslat, Hz. Mevlana'nın bize emanet ettiği bir kavramdır. Biz, Hz. Azrail'i vuslat aşkıyla karşılayan bir şehrin çocuklarıyız. Biz, Allah ile vuslatı, dünyadaki her türlü makama, mevkiye, şöhrete, ünvana terk edenlerin şehrin çocuklarıyız. Biz vuslat söz konusu olduğunda rabbimizden tek niyazımız, o vuslat anında alnımızın ak olduğunu söyleyen şehrin çocuklarıyız'" diye konuştu.

Davutoğlu'nun yarın baba ocağı Taşkent'e gidip, yakınlarını ziyaret edeceği ve sonra Konya'ya dönerek Ramazan Bayramı'nın birinci gününü Konya'da geçireceği belirtildi.

DHA