Davutoğlu'ndan CHP'li vekile sert tepki

Davutoğlu'ndan CHP'li vekile sert tepki

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'ndan kürsüye kitapçık atan CHP'li vekil için sert sözler.

Başbakan Vekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

AK Parti grubunda Erdoğan sloganları

Recep Tayyip Erdoğan Köşk'e çıkmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği ilk AK Parti grup toplantısına gelen partililer ''Bir bayrak, bir vatan bir de Erdoğan'' diye slogan attılar. Davutoğlu'nu da unutmayan partililer, Başbakan'ı beklerken ''AK Gençlik yorulmaz, Hoca'sını unutmaz'' diye de slogan attı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

AK Parti Grup Toplantısı’nda ilk konuşmasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te Anayasa kitapçığı fırlatan CHP milletvekiline sert çıktı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’nda da şöyle seslendi: “Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar.”

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Tarihi süreçler tarihi sınavları beraberinde getirir. AK Parti istiklalimizin, hem iç barışın hem uluslararası barışın teminatıdır. Kim ne derse desin, barış yolundan dönmeyeceğiz.

95 ülke temsilcisi Köşk resepsiyonuna katıldı, ilk defa böyle onurlu devir-teslim töreni yapıldı. Vesayetçiler Türkiye’de millet iradesini artık tahakküm altına alamayacak.

Sizden tek bir talebim var. Bu sorumluluğu birlikte, omuz omuza taşıyalım. Hiçbir fani böylesine tarihi bir sorumluluğu tek başına taşıyamaz, tek başına bu tarihi sorumluluğun yükünü omuzlarında hissedemez. Ancak kollektif bir ortak irade bu sorumluluğu taşıyabilir. Ben sadece bu grupta tecelli ve tecessüm etmiş bu kollektif iradenin, vicdanın, aklın temsilcisi ve sözcüsü olacağım. Bunu yaptığım sürece de hepinizin yanımda durmanızı istiyorum.

Türkiye'de ilk defa bir iktidar partisi içinde genel başkanlık hiçbir tartışma, hiçbir çatışma, hiçbir fraksiyon mücadalesi olmadan gerçekleşebildi. Tam bir birlik ve beraberlik içinde bu süreç tamamlandı. Kongrenin sıcağı, terlemesi bile olağanüstüydü.

Parti içindeki görev değişimi tam bir olgunluk içinde yapıldı. Önümüzde 2015, 2019 seçimleri var, 2023’e gidecek yolu kat edeceğiz.

Bir yargı mensubunun iddianamede ‘Dönemin başbakanı’ diyorsa, yargının kendini gözden geçirme zamanı gelmiştir.

Sürekliliğimizi hiçbir şekilde bozmayacağız. AK Parti dönemsel bir parti değildir. Bu yürüyüş hiçbir zaman durmayacak.

AK Parti içinde türbülans yaşanmasını beklediler. AK Parti’nin en büyük gücü ahlaki kavramlardır. AK Parti içinde hiçbir parçalanma yaşanmaz. İkinci özelliğimiz kapsayıcılığımızdır. AK Parti 77 milyonun her birinin rengini barındıran partidir. 21 milyon seçmenle en geniş aileyi oluşturan partiyiz.

Ne zaman aramıza nefs ve ve ego girerse işte o zaman konjönktürel bir parti haline dönüşürüz. Bendenizin en önemli sorumluluğu ve görevi bu muhabbet, bu ortak akıl, bu ortak vicdan atmosferini korumaktır, bunu hep bareber gerçekleştireceğimize inanıyorum ve bu konuda da dışarıda aç kurtlar gibi, puslu havayı bekleyen kurtlar gibi bekleyenler de çok beklerler... Bu topluluk küçük hesaplarla harekete geçmiş bir topluluk değil, aksine büyük hedeflerle büyük iddialarla yola çıkmış bir topluluktur.

CHP’li milletvekili anayasa kitapçığını fırlattı. Ya talimatla yaptı, Kılıçdaroğlu yap dedi. Ya da kendi fevri hareketiyle yaptı. Onu ilk gördüğünde kitapsever olarak, 'vay nasipsiz' dedim.

Odaya her girdiğimde kitapları okşarım. Kitap bir nimettir onu okuyabilene. Onu fırlatırken bizim mayamızı, özümüzü de fırlattı. İkna odaları yerine okuma odaları kursalardı bu arkadaşlar kitaptan nasibini alırdı.

CHP disiplin kurulu varsa, bu arkadaşı 24 saat aralıksız sahafta tutma cezası versin. CHP, bu vekil için okuma odası açsın ya da sahafta 24 saat tutsun.

Önümüzde çok ciddi bir muhalefet sorunu var. Halk seçimini yapmış, cumhurbaşkanımızı onore etmiş. CHP Genel Başkanı konuşsa ne yazar, konuşmasa yazar. Öyle veya böyle konuşacak. Kimse cumhurbaşkanıyla küs olma hakkı ve hadsizliğine sahip olamaz.