Davutoğlu'nun mitingi için skandal davet

Davutoğlu'nun mitingi için skandal davet

Gençlik ve Spor Bakanlığı, skandal yazıyla Başbakan Davutoğlu’nun programı için yurtları seferber etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı toplu açılış ve otobüs teslim töreni için öğrenci yurtları seferber edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bölge Müdürlüğü 29 öğrenci yurduna gönderdiği yazıyla programa toplam 1143 öğrencinin “mutlak katılımını” istedi. Yazıda, programa katılan öğrencilere iki kumanya verileceği de belirtildi. Saat 10.30’da başlaması planlanan program için öğrenciler 31 midibüs ve otobüsle 08.30’da salona yığıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; YURTKUR Ankara Bölge Müdürü Sevban Yıldırım tarafından yurt müdürlüklerine gönderilen yazıda, şarkıcı Uğur Işılak’ın da konser vereceği anımsatılırken “Bu bağlamda ekte gönderilen listedeki sayılar dikkate alınarak öğrenci katılımı mutlak surette sağlanacaktır” denildi. Programın içeriğinin, belirli aralıklarla anons, ilan ve yüz yüze görüşmelerle öğrencilere duyurulması istenen yazıda, şunlar kaydedildi:

yurt-670.jpg

Katılana iki kumanya

“Ulaşım İdari İşler Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir. Ancak Kastamonu erkek, Çankırı, Kastamonu Hüma Hatun, Kırıkkale ve Kızılırmak yurt müdürlükleri kendi illerinden araç kiralayacak olup avans mutemetleri tarafından avans kullanılacaktır. Programa katılım gösterecek Kastamonu erkek ve Kastamonu Hüma Hatun kız yurt müdürlükleri öğrencilerine ilgi (a) talimat esasları kapsamında gidiş-dönüş kumanyaları da verilecektir.”