DBP, Diyarbakırda yarın yapılacak yürüyüş için bildiri dağıttı

DBP, Diyarbakırda yarın yapılacak yürüyüş için bildiri dağıttı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il yönetimi, yarın yapılacak Kobanî’ye destek yürüyüşü bildiri dağıttı. Yürüyüşe destek bildirileri dağıtan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, kepenk kapatma eylemi olacağı...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il yönetimi, yarın yapılacak Kobanî’ye destek yürüyüşü bildiri dağıttı. Yürüyüşe destek bildirileri dağıtan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, kepenk kapatma eylemi olacağı söylentilerinin doğru olmadığını kaydetti.

Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde bir araya gelen DBP yöneticileri Ekinciler Caddesi bildiri dağıttı. DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, IŞİD çetelerinin Kobanî'ye yaptığı saldırıları karşısında Kobanî halkının 47 gündür direndiğini belirtti. 1 Kasım dünyanın her yerinde yapılacak eylemlerle Kobanî'ye destek olunacağını belirten Zümrüt, yarın Diyarbakır halkını Koşuyolu Parkı'na beklediklerini söyledi. Kadınlara ve gençlere seslenen Zümrüt, gerek Şengal'da gerekse Kobani saldırılarında en fazla IŞİD çetelerinin hedef aldıkları arasında kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtti.

Zümrüt şunları söyledi: "Biz bu yürüyüşe katılırken bir çağrıda merkezi hükümete ve Diyarbakır Valiliği’nedir bizim bu konuda yaptığımız yürüyüşün engellenmemesi gerekir. Engellenirse bu konuda ne kitlemize hakim olamayız. Hep birlikte bu yürüyüşü gerçekleştirelim sonra hep birlikte işimize gücümüzün başına geçelim yarın kepenk kapatma eylemi yoktur.” ifadelerini kullandı.

CİHAN