Defalarca erkeğe tecavüz ettiler

Defalarca erkeğe tecavüz ettiler

Aydın'da iki kişi alkollü bir erkeğe tecavüz ederek şantaj görüntüleri aldı.

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 26 yaşındaki T.A. adlı erkeğe alkollüyken istismarda bulunup, kaydettikleri görüntüyle şantaj yaparak bir haftada defalarca tecavüz ettikleri öne sürülen 42 yaşındaki M.T. ve 34 yaşındaki M.A.'nın (34) tutuksuz yargılandığı davanın 2'nci duruşması yapıldı. Savcının sanıkların tutuklu yargılanma istemini mahkeme heyeti kabul etmedi.

Geçen 17 Şubat'ta İncirliova'nın Yazıdere Mahallesi'nde oturduğu öne sürülen suça konu olayda iddiaya göre, T.A., arkadaşı M.A. ve M.T. ile birlikte çiftlik evine gitti. M.T.'ye ait evde geç saatlere kadar alkol alan 3 kişiden M.T. ve M.A., T.A.'ya tecavüz etti. Tecavüz anı ise cep telefonuyla görüntülendi. Sonraki günlerde görüntüyü şantaj olarak kullanan M.A. ve M.T., T.A.'yı tehdit ederek tecavüze bir hafta boyunca devam etti. Şantajla tecavüz devam edince, T.A. jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma operasyonuyla yakalanıp savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakılan M.A. ve M.T. hakkında Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar ve şantaj" suçlarından tutuksuz yargılanan her bir sanık için 30 yıl hapis cezası istendi. Davanın 2'inci duruşması bugün görüldü. T.A.'ya tecavüz edilirken kaydedilen video görüntüleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor, duruşmada dava dosyasına konuldu. Raporda, tecavüz ettiği öne sürülen kişilerden M.A.'nın şantaj görüntülerindeki kişi olduğu tespit edildi. M.A.'nın görüntülerde teşhis edilmesini, görüntülerin M.T.'nin telefonunda bulunmasını dikkate alan duruşma savcısı, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve şantaj suçunu işlediğini belirttiği sanıkların tutuklanmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların kriminal raporuna karşı savunmalarını yapmaları için süre verilmesine hükmederek sanıkların tutuksuz yargılanmalarına hükmetti. Duruşmayı ise 18 Ocak'a erteledi.

FOTOĞRAFLI

DHA