Defin ararken göçük altında kaldılar !

Defin ararken göçük altında kaldılar !

Diyarbakır'da define bulmak için kazı yapan 2 kişi göçük altında kaldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kabahıdır Köyü'nde define bulmak için kazı yaptıkları belirtilen Kadir Yüce ile Mehmet Demir, açtıkları çukurda göçük meydana gelmesi sonucu toprak altında kaldı.

Olay, Bağlar İlçesi'ne bağlı Kabahıdır Köyü'nde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Kadir Yüce evinin bahçesine yakın bulunan eski bir caminin altında define aramak için yaklaşık 3 ay önce kazı yapmaya başladı. Yüce, bugün de yanına 35 yaşındaki Mehmet Demir'i alıp kazıya devam etti. İkili kazı çalışması yaparken, açtıkları çukurda göçük meydana geldi. Yüce ile birlikte Demir toprak altında kalırken, olayın duyulmasının ardından bölgeye, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi.

BİR KİŞİ YARALI OLARAK ÇIKARILDI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kabahıdır Köyü'nde 40 yıllık caminin altına tünel kazıp define ararken, meydana gelen göçükte toprak altında kalan 48 yaşındaki Kadir Yüce, ekiplerin yaklaşık 7 saat süren çalışmasının ardından yaralı olarak çıkarıldı. Yüce, ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Arama kurtarma ekipleri suyla kaplı çukurda Mehmet Demir'i arama çalışmalarını sürdürüyor.

Olay yerine gelen Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, olayın saat 15.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Olayda 5 kişi bulunuyor. 3 kişi kuyunun başında iki kişi ise içine girerek kazı çalışması yaparken çökme meydana geliyor. Olay bize intikal ettikten sonra ekipleri sevk ettik ve bir kişiyi yaralı olarak çıkardık. Diğer kişinin hayatından umudu kestik. Çünkü toprak altında ve üzeri de suyla kaplı durumda. Umudunuz onunda sağ salim çıkarılmasıdır" dedi.

İki kişinin göçük altında kaldığı olayda kuyu başında bulunan Mehmet Selçuk, Eyüp Narin ve İbrahim Aycan adlı 3 kişi ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, göçük altında kalan Mehmet Demir'i arama çalışmaları da sürüyor.