Demirören enerji devini satın aldı

Demirören enerji devini satın aldı
Güncelleme:

Demirören Grubu, Fransız enerji devi Total Türkiye'yi 325 milyon Euro'ya satın aldı.

Demirören Grubu, Türk ekonomisine duyduğu güvenin bir sonucu olarak Fransız enerji devi Total Türkiye'yi 325 milyon Euro'ya satın aldı.

 

Total, Türkiye'de bulunan tüm benzin istasyonlarını, ticari satışını, arzını ve lojistik ekipmanlarını 325 milyon Euro (yaklaşık 1.06 milyar TL) karşılığında Demirören Holding'e satmak için anlaşma imzaladı. Kesin satış anlaşması rutin onay işlemlerinden sonra gerçekleşecek.

Total İcra Komitesi Üyesi ve Satış & Pazarlama Müdürü Philippe Boisseau, "Satış grubun varlık portföyünün aktif olarak yönetilme stratejisinin yeni bir örneği" açıklamasını yaptı. Boisseau, "Türkiye'de birkaç yıl çalıştıktan sonra, pozisyonumuzun ve rekabetçi çevrenin detaylı bir analizini yaptık. Şirketimizin dünya çapındaki karlılığını sürdürecek kadar büyük bir perakende pazar payı hedefine ulaşamayacağımız sonucuna vardık."

Öte yandan, Total Türkiye'de madeni yağ piyasasında varlığını sürdürecek. Total'in Türkiye'de Menemen'de madeni yağ fabrikası ile kokusuz LPG faaliyetleri bulunuyor. Bu iki iş kolu, satışın tamamlanmasından önce farklı bir şirkete devredilecek.

Satış işlemi tamamlanırken, Total, Demirören Holding'in şirketin satılan varlıklarının büyümesine vereceği desteğe ve insan kaynakları politikalarına saygı duyması taahhütüne özellikle dikkat etti.

Önümüzdeki aylarda satış işlemi tamamlanana kadar, Total Oil Türkiye faaliyetlerine ilgili yönetmelikler, özellikle tekelleşme karşıtı kanunla kesin uyumlulukla bayileri ile birlikte devam edeceğini açıkladı.

Demirören Grubu Hakkında

Demirören, son 60 yılda Türkiye’nin imalat ve inşaattan turizme, eğitim ve medya gibi değişik alanlarında hızla büyüyen en büyük şirket topluluklarından biridir. Demirören’in bağlı şirketlerinden Milangaz ülkenin ilk LPG tedarikçisidir. Müşteri odaklı yaklaşımı Milangaz’ı tüpgaz segmentinde bir referans haline getirmiştir. Aynı zamanda istasyonlarında pazarladığı yüksek kaliteli otogaz ile piyasada öncü konumundadır. Bu segmentte liderlerin en büyük tedarikçisidir. Bir aile şirketi olan Demirören, müşterilere geniş bir faaliyet alanında değerli hizmetler sağlamaktadır. Sosyal sorumluluk prensipleri ve çevre politikaları uluslararası standartları karşılamaktadır.

Total Oil Türkiye Hakkında

Total’in %100 iştiraki olan Total Oil Türkiye, Türkiye’de akaryakıt dağıtımında 5. oyuncudur. 358 çalışanı, 440 adet istasyonu ve yaklaşık %5.5 akaryakıt bayi ağı Pazar payı (31 Aralık 2014 itibari ile) ile akaryakıt ve LPG satışında tüm ülke çapında faaliyet göstermektedir.

Total, özel ürünler ticaretinde de aktiftir: Özellikle %11.4’lük pazar payı ile madeni yağlarda ve Avrupa yakasında da kokusuz LPG’de.  Bu iki faaliyet devredilmemiş olup, devir işleminin tamamlanmasını takiben ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecektir.

Petrol ürünlerinin ithalatçısı Total Oil Türkiye, Tüpraş rafinerilerinden de ürün tedarik etmektedir.

Akaryakıt terminalleri ve LPG dolum tesisleri ile lojistik alanında da faaliyet göstermekte olup, Menemen'de de bir madeni yağ harmanlama tesisi bulunmaktadır. Ayrıca üç iştiraki vardır: bir taraftan her birinde % 50 payının olduğu iki lojistik JV; diğer taraftan ise bayi ağının birçok istasyonunu işleten %100‘üne sahip olduğu şirket.

Total Grubu hakkında

Total enerjide global bir grup olup, dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden biri, güneş enerjisinde ise Sunpower ile dünyada 2 numaralı oyuncudur. 100.000 çalışanı bulunan Grup’un; daha iyi, daha güvenli, daha temiz, daha verimli, daha inovatif olarak enerjiyi mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaştırma misyonuna katkıda bulunmak için çalışmaktadır. 130‘dan fazla ülkede bulunan Total, faaliyetlerinin ekonomiye, topluma ve çevreye olumlu katkılarının olması için elinden geleni yapmaktadır.