Demirtaş: 500 Silopili genç dağa çıktı

Demirtaş: 500 Silopili genç dağa çıktı

DİSK Genel Kurulu'nda konuşan Demirtaş, ''Silopi'de operasyon sonrası 500'e yakın genç dağa çıktı'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun protesto edildiği için terk ettiği DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sendikacılara 500 Silopili gencin operasyonlar sonrası dağa çıktığını ifade etti.

BAKAN SOYLU'NUN PROTESTO EDİLMESİ

Demirtaş, Bakan Süleyman Soylu'nun protesto edilmesiyle ilgili de şu yorumda bulundu: "İşçiler protesto hakkını kullanırlar. Buna da herkesin saygı göstermesi lazım. Biz de protesto ediliyoruz. Sonuçta DİSK çoğu zaman hükümetin emriyle, talimatıyla sokakta gaz yemiş, cop yemiş, tutuklanmış, hakarete uğramış işçiler. Bir defacık da bakanı görmüşler burada, protesto ediyorlar. Buna hoşgörü, saygı ile yaklaşmak dışında ne denilebilir ki."

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"BU ÜLKENİN KONTAK ANAHTARI SİZDE"

"DİSK'in kongresinde bulunmaktan, sizinle aynı havayı teneffüs etmekten onur duyduğumu belirtiyorum. Emekçiler belirleyicidir. Bu ükenin kontak anahtarı sizde. Ülkenin marş moturu, yakıtı sizsiniz ama, direksiyonu başkası tutunca..

500'E YAKIN GENÇ DAĞA ÇIKTI

Elimizdeki bilgilere göre Silopi'de devlet operasyonu bittikten sonra 500'e yakın genç dağa çıktı. AKP yağcılığı yapmayıp, hükümetin ballı sofrasında yemeyip, alanlarda gaz yiyenler, ülkenin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Bagajlarımız, yüklerimiz belki bizi zorluyor ama, geleceğimiz adına temel ilkelerde buluşmalıyız."

2214473.jpg

"PARANIN ÖNÜNDE SECDE EDENLERİN İŞÇİYE DEĞER VERMESİ BEKLENEMEZ"

"HDP'nin yaklaşımlarını ilk defa bu salonda duymuş olmayacaksınız. İfade edeceğim görüşler sadece HDP'nin görüşleri de değil. Paranın önünde secde edenlerin işçiye değer vermesi beklenemezdi. Türkiye, vahşi kapitalizme AKP eliyle teslim ediliyor. Bu ülkeye bir devrim gerek. Bu ülkede faşistler, ölümden yana olanlar nasıl tek bir ilke etrafında birleşebiliyorsa, bu ülkenin devrimcileri, Türk'üm, Kürt'üm demeden temel ilkelerde buluşmak zorundadır. Birleşmek gerekiyor.

Türkiye artık bir yol ayrımına geldi. Türkiye, bundan sonra ya sağa ya sola doğru net bir yol ayrımında devam edecektir."

"SAVAŞ BİTSİN DEMEKLE BİTMİYOR"

"Şiddet olmasın, silah olmasın. 'Savaş bitsin' demekle bitmiyor. Bir formulünüzün oluşması lazım. Önünüzde bir yol haritasının olması lazım. Onun yolu buysa, AKP'nin uyguladığı yöntem ise, biz bu yöntemin yanında değiliz. Ben bir askerin polisin acısına üzülmeyeceksem insanlığımdan kaybetmişimdir. Benim orada artık konuşma hakkım olmaz. Birbirimizi anlayabilmek için, çok daha fazla aynı masalarda oturup, birbirimizin çayımızı içmemiz lazım. İnsan tanımadığı şeyden korkar, birbirimizi tanıdıkça, birbirimizden korkmamayı öğreneceğiz."