Demirtaş-Akdoğan tartışması sürüyor !

Demirtaş-Akdoğan tartışması sürüyor !

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, karşılıklı olarak atıştığı Yalçın Akdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ’de öğrencilerle bir araya geldi. Demirtaş, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle HDP’nin YSK’ya yaptığı başvurunun reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, "Sonuç alıncaya kadar, son seçim gününe kadar ayrıca Anayasa Mahkemesi’ne de arkadaşlarımız konuyu taşımak üzere hazırlık yapıyorlar. Belki yarın Anayasa Mahkemesi’ne de bu konuda bir başvurumuz da olacaktır" dedi. 'HDP barajın altında kalırsa süper olur' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a da yanıt veren Demirtaş 'Kendisi de bu konularda az konuşursa daha süper olur' diye konuştu

"KENDİSİ DE BİRAZ BU KONULARDA AZ KONUŞSA DAHA SÜPER OLUR"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ’HDP barajın altında kalırsa süper olur’ şeklindeki açıklamasına Demirtaş, "Parlamento, yargı, üniversiteler, medya hepsi Aksaray’a bağlansa daha süper olur. Parlamentoda Ak Parti dışında milletvekili olmasa mesela daha süper olur. Bence sadece HDP’nin girmemesi yetmez. Hayal ettikleri toplum, hayal ettikleri parlamento öyle bir parlamento. Fakat 7 Haziran akşamı neyin süper olduğunu görecekler. Kendisi de biraz bu konularda az konuşsa daha süper olur" dedi.

"HANGİ BAŞBAKAN SÖYLEDİ ONU?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ’Fitne odaklarına ilişkin inadına çözüm süreci’ açıklaması sorulması üzerine Demirtaş, "Hangi Başbakan söyledi onu? Davutoğlu olan. Ne söylediklerini inanın ki kaile almaya gerek yok. Biri ’Kürt sorunu yoktur’ diyor. Öbürü ’çözüm sürecini ısrarla sürdüreceğiz’ diyor. İki Başbakan kendi aralarında anlaşamıyorlar. İki farklı kampanya sürdürüyorlar. Başbakanlardan biri AK Parti’nin bildirgesini savunuyor, diğer Başbakan ise Cumhurbaşkanı olan yani kendi seçim beyannamesini savunuyor. Onda Başkanlık dışında hiçbir yok. AK Parti seçim kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak" diye konuştu.

"BU HALKI APTAL YERİNE KOYMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle HDP’nin YSK’ya yaptığı başvurunun reddedilmesine ilişkin olarak Demirtaş, " Yüksek Seçim Kurulu’nun adil olmadığının tescil edildiği bir ortamda doğrusu seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız veya seçmen güvenliğini nasıl sağlayacağız. Bu ciddi bir tartışma konusudur artık. YSK Sayın Cumhurbaşkanının şuanda seçimlere müdahale etmediğini söyleyemez. Bu halkı aptal yerine koymaktır. Halk aptal değildir, herkes ne olduğunun farkında, bir suç işlendiğinin farkında. Fakat YSK bunu tescillemiyor. Her gün YSK’ya başvurumuz rutin olarak devam edecek. Sonuç alıncaya kadar, son seçim gününe kadar ayrıca Anayasa Mahkemesine de arkadaşlarımız konuyu taşımak üzere hazırlık yapıyorlar. Belki yarın Anayasa Mahkemesi’ne de bu konuda bir başvurumuz da olacaktır" dedi.