Demirtaş: Kaos ve iç savaş hedeflendi

Demirtaş: Kaos ve iç savaş hedeflendi

HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş, Gaziantep saldırısının hedefinin kaos ve iç savaş olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'te "canlı bomba" saldırısıyla ilgili bütün siyasi partilere çağrıda bulunarak, "Gelin taziyede yan yana duralım. Öncelikle acılarımızı birleştirelim, düğünümüzü taziyeye çevirenlere karşı, kan gölüne çevirenlere karşı tek yürek olduğumuzu gösterelim" dedi.

Selahattin Demirtaş, Gaziantep'e gitmek için yurt dışı programını iptal ederek geldiği Diyarbakır Havalimanında açıklamalarda bulundu. Meydana gelen insanlık dışı katliamı lanetleyip kınadığını söyleyen Demirtaş, şunları söyledi:

"Bu vahşet karşısında gerçekten sözün tükendiğini ifade etmek istiyorum. Tabi ki bu vahşi katliam ülkemizde ilk defa karşılaştığımız, ilk kez başımıza gelen değil maalesef. Suruç katliamı ile başlayan Diyarbakır mitingi ile devam eden, Türkiye'nin bir çok kentinde sivillerin ölümüne yol açan bombalamalar kitlesel katliamlar, geçen 1.5 sene içerisinde neredeyse bütün siyasi gündemimizi, toplumsal gündemimizi ve yaşamımızı belirledi. Bütün bunların hepsi benzer amaçlar, benzer hedefler benzer odaklar tarafından gerçekleştirilen maalesef ki çok acı katliamlardır. Gerçekleşen katliamlar üzerine çok çizildi çok yazıldı çok konuşuldu. Bu acı da öncelikle düştüğü yeri yakacak ateş olarak tarihe geçecek bir katliam olarak kalacak ama eğer üzerinde konuşacaksak ülkeyi kan gölüne çeviren, bütün acıları bitirecek sözü söyleyeceksek o günler bugünlerdir."

ÇAĞRIDA BULUNDU

Öncelikle hükümete samimi çağrıyı yapmak istediğini ifade eden Demirtaş, "Şimdi sayın Başbakan'dan ricamız, beklentimiz ve çağrımızdır; Suruç katliamından başlayarak, güvenlik ve istihbarat zafiyetine yol açan soruşturmayı hakkıyla yürütmeyen herkesle ilgili acil bir soruşturma açmalısınız" dedi.

HDP olarak ülkeyi iç savaşa etnik savaşına mezhep savaşına götürecek hiç bir tezgahta asla olmayacaklarını belirten Demirtaş, "Buradan bütün siyasi liderlere çağrı yapıyoruz. Gelin bütün taziyelerimizi birleştirelim, taziyelerimizde yan yana duralım. senin benim cenazem yok, bizim cenazemiz var. Buradan Gaziantep'teki bütün milletvekili arkadaşlarıma AKP, MHP, CHP'li vekillere çağrıda bulunuyorum. Gelin taziyede yan yana duralım. Öncelikle acılarımızı birleştirelim, düğünümüzü taziyeye çevirenlere karşı, düğünümüzü kan gölüne çevirenlere karşı tek yürek olduğumuzu gösterelim sonrası kolay, çözemeyeceğimiz sorunumuz yoktur. "Bu ülkenin bütün taziyeler bizimdir, bütün düğünleri de bizimdir" diyelim buradan başlayalım. Eğer bu katliamla bize bir mesaj vermek istiyorlarsa gelin bu mesajı tersine çevirelim. Bu zor günleri böyle atlatabiliriz."

Demirtaş, siyasi rakiplerinin kendilerine karşı tutumlarını da hatırlatarak, "Bize karşı ayrımcı tutum içerisinde olunlar karşı biz de aynı tutumla cevap vermeyeceğiz. Bütün bu eksik ve hataları siyasetteki yetmezlikleri çözmek hepimizin işidir. İntikam, öç alma, kan davası saiki ile hareket etme günü değil" diye konuştu.

DHA