Demirtaş morgun önünde görüntülendi

Demirtaş morgun önünde görüntülendi

1 Kasım'dan sonra ortalarda görünmeyen Selahattin Demirtaş, Tahir Elçi'nin getirildiği morgun önünde görüntülendi.

Türkiye son günlerde deyim yerindeyse bir ateş çemberinden geçiyor. Sınırı ihlal ettiği için Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesiyle patlak veren kriz, Diyarbakır'da açıklama yaptığı esnada çıkan çatışmanın ortasında kalarak yaşamını yitiren DiyarbakırBaro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle devam etti. Tüm bunlar yaşanırken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmadı. Uzun süredir ortalarda görünmeyen Demirtaş, Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin cenazesinin kaldırıldığı morgun önünde görüntülendi.

NEREDE BU DEMİRTAŞ ?

1 Kasım seçimleri öncesinde her gün televizyon ekranlarında görmeye alışık olduğumuz Selahattin Demirtaş, bir haftadır ortalarda yok. Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Demirtaş, Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürülmesi sonrası da herhangi bir açıklama yapmadı. Demirtaş, geçtiğimiz hafta üst solunum yollarında uzun süredir yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu.

"ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ"

Sosyal medya hesabından en son tweetini 22 Kasım'da paylaşan Demirtaş Kürtçe olarak "Ölüm Allah'ın emri" ifadelerine yer vermişti.

MORGUN ÖNÜNDE GÖRÜLDÜ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Elçi'nin cenazesinin getirildiği morga geldi.

TEK AÇIKLAMA PERVİN BULDAN'DAN

Konuyla ilgili HDP kanadından tek açıklama Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan geldi. Budal Twitter hesabından "Tahir Elçi'yi kaybetmenin büyük üzüntü ve acısını yaşıyoruz. Şimdi hep birlikte 'keşke tutuklansaydı, cezaevinde olsaydı mı' diyeceğiz. Lanet olsun" ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.