Demirtaş'tan Akdoğan'a jet yanıt

Demirtaş'tan Akdoğan'a jet yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Yalçın Akdoğan'ın sözlerine cevabı gecikmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İşte Demirtaş’ın açıklamasından satır başları:   

AKDOĞAN’IN SÖZLERİ
Barış yapmak kolay bir iş değil. Halk barış ister. Ancak halkın bu taleplerini gerçekleştirmek cesaret ister. Siyasette cesaret şudur koltuklarınızdan vazgeçebiliyor musunuz. Yer geldiğinde canınızdan vazgeçebiliyor musunuz. Bunu yapanlar barışı getirebilir. Aksi halde rüşvete yolsuzluğa batmış siyasetçiler barış getiremez. Kendisi aynı zamanda Dolmabahçe mutabakatı otururken orada oturan bakanlardan biridir.

İsmi Dolmabahçe mutabakatıdır. Neden mutabakat o zaman ismi. Bizim derhal yeniden çatışmasızlık ve diyaloga dönüş koşullarını çıkarmamız lazım.Bir an önce karşılıklı silahların susacağı bir demokratik basıncı tesis etmemiz lazım. En acil olan ölümleri durdurmaktır. Herkes biraz daha sağduyu ile hareket etmeli. Biz gençlerin canını birilerinin hırsı için feda edemeyiz. Barış isteyenlerin sesini yükseltmesi lazım. Yukarıdan kışkırtıyorlar hedef gösteriyorlar aldanmayın bunlara.

DOKUNULMAZLIK KARARI
Arkadaşlarımız dün hazırladılar bugün herhalde verirler. Dokunulmazlık konusundaki tavrımız belli. Yurttaştan başka neden dokunulmazlığımız olsun ki. Hırsızlık mı yolsuzluk mu yaptık derhal yargılanmalıyız. Biz dokunulmazlık zırhını istemiyoruz. 550 milletvekili tıpış tıpış gidelim dokunulmazlığı kaldıralım. Bakın yargı da onların emrinde biz buna rağmen yargılanmaktan korkmuyoruz.

DEMİRTAŞ HAKKINDA FEZLEKE
Hayırlısı olsun.