Demirtaş'tan PKK'ya mesaj

Demirtaş'tan PKK'ya mesaj

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yapılan ortak basın toplantısını böyle değerlendirdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın PKK'ya 'silah bırak' çağrısı yaptığı ortak toplantıyı değerlendirdi. Demirtaş hükümetin somut adımlarla ilerlemesi gerektiğini, PKK'nin de silahsızlanma konusunda hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin ortak açıklamasını değerlendiren Selahattin Demirtaş şunları söyledi, "Bugün yapılan ortak açıklama bir müddettir söz konusuydu. HDP yönetimi olarak üzerinde çalıştığımız ve Türkiye ’de müzakarelerin sağlıklı bir noktaya geldiği konusunda önemli gördüğümüz bir çağrıydı. Müzakerelerin başlaması, özgürlüklerin genişlemesi konusunda kritik bir sürece gelinmiş oldu. Hükümetin somut adımlara karşı ilerlemesi gerekir. PKK ’nin de silahsızlanma konusunda hazırlığını yapması gerekir.

"HÜKÜMETİ KURTARMA OPERASYONU DEĞİL"

Hayırlara vesile olur, barış için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir diye temenni ediyorum. Parlamentoda görüşülen güvenlik yasasının da gözden geçirilmesi gerekir, barış getirecek bir yasa tasarısı değildir. İktidar köşeye sıkışmışsa bunun nedeni nedir? Bizim mücadelemizdir, böyle algılanması lazım. Silahsızlanma, ateşkes gibi durumlar konuşuluyor ve geliyorsa bu AKP 'nin lütfu değildir, barış isteyenlerin çabasıdır. Bu hükümeti kurtarma operasyonu  da değil, lütfu da değil. Güvenlik paketini göreceğiz, izleyeceğiz. Hükümet üzerine düşen görevleri, topluma verdiği sözleri yerine getirecek adımlarla ilerlemedi."

"UMUT VERMİYOR"

Demirtaş, Akdoğan'ın açıklamalarına karşılık olarak da, "Barıştan uzaklaşacağız diye çalışmıyoruz. Barışı çok arzuluyoruz. Hükümet yürüttüğü politikayla, zerre kadar umut vermiyor, barışa yaklaşmıyor" dedi.