Demirtaş'tan 'ses çıkarma' çağrısı

Demirtaş'tan 'ses çıkarma' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, herkesi 'ses çıkarma' eylemine davet etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bulunduğu yerde 'barış için ses çıkar' eylemine davet etti. Demirtaş, "Her akşam saat 19:00'da İstanbul'dan Hakkari'ye herkes ses çıkarma eylemine katılmalıdır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Mardin’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ve Cizre için yola çıkan sağlıkçılarla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Demirtaş, bölgede süren ablukaya dikkati çekti ve hükümetin politikalarına tepki gösterdi.

“Bu, düpedüz AKP devletinin Kürt halkına açtığı bir savaştır” diyen Demirtaş, “Tüm bu kirli politikalara karşı halkımızı her yerde her akşam saat 19:00’da ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.

201602041650_selooo.jpg

Demirtaş şunları söyledi: “Dünden bu yana hem burada hem de Ankara’da arkadaşlarımızla çok sayıda girişimde bulunduk. Bu görüşmelerin neticesinde 3 ambulansın söz konusu binanın bulunduğu sokağa bakan ana caddede bekletildiği bilgisi aldık. Fakat daha önce de birçok defa ambulans ana caddede bekletilmiş ve sağlık görevlilerinin sokağa girmesine izin verilmemişti. Her girişimde bombalama ve çatışma sesi duyulmuş ve ambulansların sokağa girişine izin verilmemişti. Bu gün de aynı sahnenin tekrarlandığı şeklinde bir bilgi aldık. 3 ambulansın beklediği sırada top sesleri ve silah sesleri duyulmaya başlanıyor. Artık net olarak bilinen bir şey var, o da hükümet, Cizre’deki operasyonun yüzde 99’unun tamamlandığı, yüzde 1’lik bir bölümün kaldığını açıkladı. Sokağa çıkma yasağını kendisi de gereksiz bulmasına rağmen uzatılıyor. Hiç kimsenin 50 gündür sokağa çıkamadığı bir ilçede ‘O binada yaralı var mı yok mu bilmiyoruz’ diyen bir Başbakan’la karşı karşıyayız. Bunu bilmesi gereken sensin. Bunu bilmiyorsan Başbakan olarak kalmanın hiçbir yararı yok. Başbakan diyor ki ‘Orada yaralı olduğunu ispatlamadılar.’ Sanki yaralı olup olmadığını ispatlamakla biz mükellefiz. Bu nedenle ispatlayamadığımız için ambulans göndermiyorlar. Anlaşılması zor bir siyasi zihniyetle karşı karşıyayız."