Dengir Mir Mehmet Fırat AKP'yi bombaladı

Dengir Mir Mehmet Fırat AKP'yi bombaladı

AK Parti'den istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat: AKP, yolsuzluğu teşvik eden bir yapıya döndü!

AK­P’­de 2008 yı­lı­na ka­dar MYK üye­li­ği, par­ti söz­cü­lü­ğü, ge­nel baş­kan ve­kil­li­ği gö­rev­le­rin­de bu­lu­nan Den­gir Mir Meh­met Fı­rat, Ra­ma­zan Bay­ra­mı­’nın ilk gü­nü Fa­ce­bo­ok’­ta­ki he­sa­bın­dan par­ti üye­li­ğin­den is­ti­fa et­ti­ği­ni açık­la­mış­tı. “A­ğır ve­bal al­tın­da­yı­m” di­yen ve bun­dan son­ra ko­nu­şa­ca­ğı­nı be­lir­ten Fı­rat, ze­hir zem­be­rek açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Dengir Mir Mehmet Fırat, “Yolsuzlukla mücadele amacıyla kurulan AKP yolsuzluğu teşvik eder hale geldi. Yolsuzluk belgeleri ortadayken 4 bakan Yüce Divan’a gönderilemedi” dedi

“Geç­miş­te Cum­hur­baş­ka­nı­nın yet­ki­le­ri­ni azalt­mak is­te­yen Baş­ba­kan, şim­di ne ol­du da yet­ki­le­ri­ni ar­tır­mak is­ti­yor. Baş­ba­kan gi­de­rek da­ha oto­ri­ter bir ya­pı kur­mak is­ti­yo­r” di­yen Fı­rat, şun­la­rı söy­le­di:

Bi< baş­kan­lık sis­te­mi­ni sa­vun­ma­dık. Ak­si­ne 2007 Ana­ya­sa de­ğişikli­ği sı­ra­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı­nın yet­ki­le­ri­ni azalt­ma ça­ba­sın­day­dık. Bu­gün ne ol­du da baş­kan­lık sis­te­mi is­te­ni­yor. Üs­te­lik ana­ya­sa hu­ku­kun­daki gi­bi bir baş­kan­lık sis­te­mi de ön­gö­rül­mü­yor.

Baş­kan­lık sis­te­mi ül­ke­mi­ze ha­yır ge­tir­mez. Tür­ki­ye­’ye par­la­men­ter sis­tem ge­re­kir. Bu­nun da sağ­lık­lı iş­le­me­si için Se­çim Ka­nu­nu ile Si­ya­si Par­ti­ler Ka­nu­nu değiştirilmeli.

AKP için­de en çok üze­rin­de dur­du­ğu­muz yol­suz­luk, yok­sul­luk ve ya­sak­lar­la mü­ca­de­ley­di. Şim­di bun­la­rın hiç­bi­ri­ni tat­bik ede­mez ha­le gel­dik. Yol­suz­luk bel­ge­le­ri or­ta­day­ken ba­kan­lar Yü­ce Di­va­n’­a gön­de­ri­le­me­di. Ba­zı ya­sak­la­rın dev­re­ye so­kul­ma­sıy­la bir­çok pren­sip or­ta­dan kal­dı­rıl­dı.

Türk top­lu­mu­nu yol­suz­luk­lar pek il­gi­len­dir­mi­yor. Hat­ta ma­kul da gö­rü­yor. Va­tan­daş için önem­li olan ken­di ge­çim kay­nak­la­rın­da azal­ma ol­ma­ma­sı.

Araştırmalara bak­tı­ğı­mız­da Tür­ki­ye nü­fu­su­nun ha­ne hal­kı ola­rak yüz­de 11’i dev­let­ten ya da be­le­di­ye­den yar­dım alı­yor. İn­san­lar ça­lış­ma ge­re­ği duy­mu­yor. Böy­le bir ya­pı için­de hak-hu­kuk va­tan­da­şın çok umu­run­da de­ğil.

Oyumuun bil­meli­yiz. İn­şal­lah bu se­çim­de doğ­ru ka­rar ve­ri­lir.