Deniz üstüne yapılan havalimanı açılıyor !

Deniz üstüne yapılan havalimanı açılıyor !

Bakan Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı için tarih verdi..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nda 26 Mayıs itibarıyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve Giresun Valisi Hasan Karahan ile Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Canikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu söyledi.

Havalimanının dünyada denize dolgu suretiyle yapılan sayılı havalimanlarından birisi olduğunu vurgulayan Canikli, "O açıdan baktığımızda son derece önemli ve büyük bir yatırım. Bu sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir yatırım değil, dünyanın da odaklandığı bir yatırım. Son derece modern bir havalimanı yapılmakta. "ifadelerini kullandı.

"KARADENİZ'E ÇOK CİDDİ İVME KATACAK"

Uzun uğraşların ardından böyle bir yatırımın Türkiye'ye kazandırıldığını vurgulayan Canikli, proje için şu ana kadar 300 milyon liranın üzerinde bir rakamın harcandığını söyledi.

Projenin Ordu ve Giresun illeri olmak üzere Doğu Karadeniz'e çok ciddi katkı sağlayacağını anlatan Canikli, şunları kaydetti:

"Havalimanı olmadığı zaman buralara turistleri çekme imkanımız yok. Son yıllarda bölgemize özellikle körfez ve Arap ülkelerinden yoğun bir turizm talebi var. Şimdi buranın açılmasından sonra turistlerin bu bölgeleri daha çok tercih etmesini bekliyoruz. Karadeniz'e çok ciddi bir ivme katacak. Hem turizm hem de ekonomi anlamında çok katkı sağlayacak."

"26 MAYIS TARİHLİ BİLETLER SATIŞTA"

Bakan Canikli, havalimanının 3 bin metre pist uzunluğu ve yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.

Havalimanı inşa edilirken, son 100 yılda meydana gelen afetler hesap edilerek planlamalar yapıldığına dikkat çeken Canikli, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bu havalimanı son derece kaliteli. Havaalanının yapımında bütün teknolojik imkanlar kullanıldı. İnşallah 26 Mayıs itibarıyle ilk ticari uçuşlar başlıyor. Türk Hava Yolları şu anda 26 Mayıs tarihli biletlerin satışını İstanbul'dan yapıyor."

Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alacakları randevu gününü beklediklerini, uygun olduğunda Başbakan Davutoğlu'nun da teşrifleriyle havalimanının açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.