Denizleri Atıklardan Temizlemenin Yeni Yöntemi!

Denizleri Atıklardan Temizlemenin Yeni Yöntemi!
Güncelleme:

Baltimore şehrine güneş enerjisiyle çalışan su çarkı kuruldu ancak bu çark bildiğimiz çarklardan farklı olarak sudan günde 23 ton atık çıkarabiliyor.

Kesin bir rakam bilinmese de bilim adamlarına göre okyanuslarda yaklaşık 1 milyon ton plastik atık bulunuyor ve bu atıkların hepsi geri dönüştürülebilir. Bundan daha kötü durum ise şu an Atlantik okyanusunda 2, Pasifik okyanusunda 2, Hint okyanusunda 1 tane olmak üzere okyanuslarımızda toplam 5 tane atıklardan oluşan yüzen ada var. Gerek doğanın güzelliği açısından gerekse canlıların yaşam alanlarının korunması açısından son derece zararlı olan bu duruma geliştirilen çözüm ise çok basit.

Baltimore şehrine geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan su çarkı okyanusların bu büyük problemini çözmeye de aday. Mayıs ayından Haziran ayına kadar yani yaklaşık bir ayda Baltimore limanından 46 ton atık temizleyen bu su şarkı tamamen güneş enerjisiyle çalışıyor. Yapılan araştırmalara göre bu su çarkı kirliliğin çok yüksek olduğu noktalara yani okyanuslara kurulursa günde 23 ton atığı okyanuslardan temizleyebilir.

Okyanuslarımızı ve doğamızı korumamız gereken bu günlerde bilim veteknoloji“> teknoloji dünyasından gelen bu somut adımlar herkesi sevindiriyor. Son teknoloji ile üretilen bu su çarkının daha çok kullanım alanı bulması gerektiği konusunda ise herkes hem fikir.