DENİZLİ GENÇ MÜSİAD BAŞKANI ALPER KUTLU: GENÇ MÜSİADIN TÜRKİYENİN KALİTELİ İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMAK, GENÇLİK ŞURALARI, ULUSLARARASI KONGRELER DÜZENLEMEK, GENÇ GİRİŞİMCİLERE YENİ PAZARLAR AÇMAK GİBİ ÖNCELİKLİ HE

DENİZLİ GENÇ MÜSİAD BAŞKANI ALPER KUTLU:     GENÇ MÜSİADIN TÜRKİYENİN KALİTELİ İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMAK,     GENÇLİK ŞURALARI, ULUSLARARASI KONGRELER DÜZENLEMEK, GENÇ     GİRİŞİMCİLERE YENİ PAZARLAR AÇMAK GİBİ ÖNCELİKLİ HE

Denizli Genç MÜSİAD Başkanı Alper Kutlu, "Genç MÜSİAD'ın Türkiye'nin kaliteli istihdamına katkı sağlamak, gençlik şuraları, uluslararası kongreler düzenlemek, genç girişimcilere yeni pazarlar açmak gibi öncelikli hedefleri var" dedi.

Denizli Genç MÜSİAD Başkanı Alper Kutlu, "Genç MÜSİAD'ın Türkiye'nin kaliteli istihdamına katkı sağlamak, gençlik şuraları, uluslararası kongreler düzenlemek, genç girişimcilere yeni pazarlar açmak gibi öncelikli hedefleri var" dedi.

MÜSİAD Denizli Şubesi bünyesindeki Genç MÜSİAD'da yeni göreve gelen yönetim kurulu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Denizli Genç MÜSİAD Başkanı Alper Kutlu ile Başkan Yardımcısı, önceki başkan Hakan Şirin ve yönetimde yer alan diğer Genç MÜSİAD'lılar katıldı. Alper Kutlu, Genç MÜSİAD olarak hedef ve amaçlarının gençliğin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması yolunda mücadele eden, geleneğine bağlı, geleceğe yön veren, genç ve şuurlu bakışı oluşturmak olduğu ifade etti.

MÜSİAD bünyesinde genç, idealist, kararlı ve heyecanlı bir grup genç tarafından başlatılan Genç MÜSİAD çalışmalarının, hızla yayıldığını ve bugün 1650'ye yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Kutlu, şöyle konuştu:

"Genç MÜSİAD, geleceğin iş adamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla 2002 yılında kuruldu. Genç MÜSİAD'ın Türkiye'nin istihdamına katkı sağlamak, gençlik şuraları, uluslararası kongreler düzenlemek, genç girişimcilere yeni pazarlar açmak gibi öncelikli hedefleri var. 2011 yılında hedefi 2011 üyeye ulaşmak".

Genç MÜSİAD üyelerinin 29 yaşından sonra MÜSİAD'a geçtiğini dile getiren Kutlu, şöyle devam etti:

"Genç MÜSİAD, MÜSİAD'a yeni bireyler yetiştiriyor. Dolayısıyla topluma daha başarılı, daha güçlü, daha kaliteli, toplumun kalkınmasında çıkar gözetmeksizin, artı katkı sağlamak isteyen yeni bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Genç MÜSİAD Denizli Şubesi, 40'a yakın genç üyesiyle işbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan, toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bu platform, hem memleketine hem de ülkesine faydalı olabilmek düşüncesiyle bir araya gelmiştir. Denizli Şubesi olarak iş hayatına geçiş sürecinin başında olan üniversiteli öğrenci üyelerimize de staj imkanı sağlayabilmenin yanında, belirli günlerde bir araya gelerek tecrübe paylaşımlarımızla da faydalı olmaya çalışıyoruz."

Önceki başkan Hakan Şirin de 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın 2002 yılında bu güzel kararı aldığını ifade ederek, "Dediler ki her şubemizde gençlik kurullarımızı oluşturalım. Hakikaten çok iyi oldu. Çünkü bu organizasyon, gençlerin iş hayatında karşılaşacakları bir staj yeri, bir okul. Ben ilk Genç MÜSİAD'a girdiğim zamanları hatırlıyorum. Şimdiyi hatırlıyorum ki bize verdiği katma değer çok ciddi" dedi.

Başkan yardımcısı Ömer Gürkan de geleceğin iş adamını yetiştirmek, yetişmiş iş adamlarının tecrübelerinden faydalanmak üzere çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.