Denizli'de 400 kişilik çağrı merkezi

Denizli'de 400 kişilik çağrı merkezi

Bakan Albayrak'ın önem verdiği elektrik dağıtım şirketlerinin kuracağı çağrı merkezi Denizli'de açılacak.

Tüketici memnuniyetini artırmak ve istihdam yaratmak amacıyla elektrik dağıtım şirketlerinin kuracağı yeni çağrı merkezlerinden ilkinin açılışı yarın Denizli'de gerçekleştirilecek.

Bereket Enerji Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirkete ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla yapılacak.

Böylece, Bakan Albayrak'ın gündeme getirdiği ve hem tüketici memnuniyetini artırmak hem de istihdam sağlamak için kurulacak 9 yeni çağrı merkezinden ilki yarın Denizli'de hizmete girecek.

Denizli, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa'yı kapsayacak ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nde 400 kişiye istihdam sağlanacak.

ADM Elektrik Dağıtım AŞ, 2008 yılından itibaren Aydın, Denizli ve Muğla'da 1,7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti verirken, GDZ Elektrik Dağıtım AŞ ise İzmir ve Manisa'da 3 milyon aboneye elektrik sağlıyor.

İki şirket yıllık toplamda 22,5 milyon megavatsaat elektrik dağıtımı yapıyor.

- "2 ayda tamamlayın" mesajı

Bakan Albayrak, geçen ay yapılan bir toplantıda, elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi yatırımlarını 2 ayda tamamlamalarını istemişti.

Bu kapsamda aralarında Adana, Kars ve Rize'nin de bulunduğu 9 yeni çağrı merkezinin açılışlarının Bakan Albayrak'ın katılımıyla gelecek 2 ay içerisinde yapılacağı belirtiliyor. Bu çağrı merkezlerinde toplam 2 bin 400 kişilik istihdam olanağı sağlanması planlanıyor.

AA