Der Spiegel: ''Erdoğan’a bin kaçak oda''

Der Spiegel: ''Erdoğan’a bin kaçak oda''
Güncelleme:

Der Spiegel dergisi, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nI “Erdoğan’a bin kaçak oda” başlığıyla duyurdu.

Alman Der Spiegel dergisinin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni cumhurbaşkanlığı binasına tam da Cumhuriyet’in kuruluş gününde geçtiğine işaret edildi. Binanın Buckingham, Elysee ve Beyaz Saray’dan çok daha büyük olduğu belirtildi.

“270 milyon euroya mal olan binada bin oda bulunuyor. Adı Ak Saray. Beyaz ya da temiz anlamına geliyor. Ancak, adı alay konusu oldu. Zira Erdoğan, geçtiğimiz yıldan bu yana yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya” ifadeleri dikkat çekti.

‘Yasaların üzerinde’

Haberde, sit alanı üzerine yapılan inşaatın mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen tamamlandığı vurgulandı. “Somut olan bir şey var, o da binanın kaçak olduğu. Ancak fark etmez çünkü Erdoğan yasaların üzerinde. Anayasa Mahkemesi’ne dava açıldı. Ancak ne bina yıkılır ne de Erdoğan ceza alır” denildi.

Der Spiegel: ''Erdoğan’a bin kaçak oda'' - Resim : 1

EL PAİS: AK SARAY İÇİN HUKUK HİÇE SAYILDI

Alman Der Spiegel'in yanısıra Fransız El Pais gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Cumhurbaşkanlığı Saray’ı İspanyolların ünlü gazetesi  El Pais’e de konu oldu. Gazete, “Erdoğan 275 milyonluk 1000 odalı sarayı ile görücüye çıktı” başlığı ile yayınladığı haberinde Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanının hukuku hiçe sayarak, muhalefetin eleştirlerine rağmen bu sarayı yaptığını yazdı.

El Pais gazetesi, Erdoğan’ın muhteşem sarayının kapılarını Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde açmayı planlarken maden kazasının meydana geldiğini vurgulayarak saraydaki ilk kutlamaların bu nedenle iptal edildiğini belirtti.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımının defalarca yargıdan döndüğünü ancak o dönem başbakan olan Erdoğan’ın “güçleri varsa yıksınlar” dediğini de hatırlatan El Pais gazetesi, bu sözlerin neticesinde kimsenin gücünün yetmeyerek bu yapıyı durduramadığına işaret etti.

Halkın bu yeni köşke “Ak Saray” adı da taktığına dikkat çeken gazete bin odalı bu sarayın özel bir bölümünde ABD’de Beyaz Saray’da bulunan “Oval Ofis”den ilham kaynağı alındığını ifade etti.