- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 10 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 16 °C
- Diyarbakır : 12 °C
Derbide F.Bahçe 'Sow'

Şükrü Saracoğlu'nda 34 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, Beşiktaş'ı da 2-0 mağlup etti ve 2. sıradaki yerini korudu.
2012'nin ilk derbisi Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Şükrü Saracolu Stadı'ndaydı. Bir yanda forvet hattını Sow ile güçlendiren Stoch ve Alex'in sürüklediği lig 2. Fenerbahçe, diğer yanda çok önemli eksiklerine rağmen Holosko, Mustafa Pektemek gibi yıldızlara sahip 3. sıradaki Beşiktaş.
Evinde 34 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe'de zorlu maç öncesi tek eksik olarak Sezer dikkat çekerken, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Dia ve yeni transfer Sow kadrodaydı. Aykut Kocaman bu maç öncesi Semih ve Özer'i de kadroya almadı. Kocaman, dizilişini bozmazken, sadece Bienvenu-Sow değişikliğiyle 2. yarıdaki ideal kadrosuyla sahadaydı.

Konuk Beşiktaş'ta ise eksik listesi bir hayli kabarıktı. Kayseri maçındaki kırmızı kartla derbide cezalı duruma düşen Fernandes'e, Mersin maçında sakatlanan Hilbert-İsmail ikilisiyle birlkte aynı maçta kırmızı kart gören Quaresma da eklenince Carvalhal dev mücadele öncesi büyük sıkıntıya düşmüştü. Ancak Portekizli teknik adama iki kötü haber daha geldi. Sakatlanan Rüştü ve Almeida da maç kadrosundan çıkarılınca Fenerbahçe maç kadrosu iyice kısıtlı hale gelmişti. Sağ bekte Tanju'ya yer veren Carvalhal, mücadeleye sol bekte Ersan ile başlayarak herkesi biraz daha şaşırttı.
Beşiktaş zorlu derbiye gol pozisyonuyla başlayan taraf oldu. İlk 10 dakikada Holoko ile çok net iki pozşsyon yakalayan Beşiktaş, Slovak yıldızın pas vermekte gecikmesi nedeniyle bu fırsatları kullanamadı. Stoch'un bulunduğu kanattan ataklar geliştirmeye çalışan Fenerbahçe ise ilk önemli fırsatında golü buldu. 14. dakikada kullanılan kornerde Gökhan arkaya aşırttı, Yobo fırsatı kaçırmadı ve takımını öne geçirmeyi başardı.
Golden sonra Fenerbahçe de daha kontrollü bir oyun ortaya koymaya çalışında ilk yarıda çok fazla önemli bir pozisyon yaşanmadı ve 45 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takımda duran toplardan gol bulamaya çalıştı ama bunlarda da istedikleri organizsyonu yapamayınca devre arasına 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle girildi. Sarı lacivertli ekipte sakatlığı nükseden Gökhan Gönül devreyi tamamlayamadı ve 43. dakikada yerini Orhan'a bıraktı.
İkinci yarıda ise Beşiktaş daha etkili ataklar gelitirdi. Ön alanda baskı yapan ve rakibinin rahat çıkmasına izin vermeyen Beşiktaş, 62. dakikada gole çok yaklaştı. Mustafa'nın pasına hareketlenen Ernst Volkan ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top üstten auta gitti. Beşiktaş, bu pozisyondan sonra baskısını biraz daha artaırdı. 69. dakikada Ernst'in şutu direğe çarparak auta gidince siyah beyazlılar bir kez daha beraberlik fırsatını kaçırdı.
Fenerbahçe, 91. dakikada 2. golünü buldu. Stoch'un harika ara pasında Caner, Sow'u gördü, o da ilk maçında ilk golünü atarak takımını rahatlattı. Mücadele 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Fenerbahçe, puanını 51'e yükselip, 2. sıradaki yerini korudu. Üst üste 3. kez yenilen Beşiktaş ise 45 puanda ve zirvenin 9 puan gerisinde kaldı.
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ: 2-0
FENERBAHÇE
Volkan, Gökhan Gönül (Dk. 41 Orhan), Yobo, Serdar, Ziegler, Cristian, Emre (Dk. 58 Selçuk), Mehmet Topuz, Stoch, Alex (Dk. 84 Caner), Sow
BEŞİKTAŞ
Cenk, Tanju (Dk. 72 Ekrem), Egemen, Sivok, Ersan (Dk. 75 Necip), Holosko, Ernst, İbrahim Toraman, Veli(Dk. 80 Edu), Simao, Mustafa Pektemek
GOLLER: Dk. 14 Yobo, Dk. 90 Sow
SARI KARTLAR: DK. 43 Veli, Dk. 43 Emre, Dk. 59 İ. Toraman, Dk. 71 Tanju, Dk. 90 Simao
İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada..
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim







Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi













































Bu habere 29 yorum yapıldı.
daha ilk maçı sow un fenere de ayak uydurması biraz zamanını alır ama sezon sonu belki gidebilir
BeğendimBeğenmedimSOW`a 6 ay veriyorum.6 ay sonunda ya kiralanir ya satilir.daha once fenerbahce de oynamis moldova veya anderson tarzi bi futbolcu.ayaginda top tutamiyo,kosma desen yok.neyse 6 ay sonra yolcudur demedi demeyin.
BeğendimBeğenmedimfenerin istediği gibi oldu..ilk 25dk golu bulmak için emre-baroni ve kanatlar ilerde..defans orta sahada..hapseder hep
BeğendimBeğenmedimgolu bullduktan sonra cekilir..bu hep böyledir
kartal saldırmadı..fener üzerine cekti.
bjk nin eksikleri olmasaydı ( fernandez,Q7,almeida haric gerisi fasafiso) mac cok daha güzel olurdu
artık playofflarda umarım bjk olarak tam kador olurlarda daha kaliteli bir mac izleriz.
su seyirci olaylarına bi çözüm bulmak lazım..
BeğendimBeğenmedimdemogolji yapmıyorum ama herkesin ailesi anası babası var..orda basına bişey geldiğinde daha cok acı cekecek insanlar var..
mesale tüm türkiyedeki stadlara alınmasın..2 mesale atma ile baslayan olaylar.. ve polisin gaz sıkması bjk taraftarına yada tüm futbolseverlere kabul edilemez..gerekirse emniyet mensuplarının bu konuda savunması alınmalı.gerekirse eğitimden gecirilmeli..gerekirse stada polis girmemeli..bişey olmalı bitmeli bu olaylar..
kadıkoyde sen en son 3 puanı ne zaman gördün?
BeğendimBeğenmedimgecen sene 1 puan aldığınızda elma sekeri alınmıs cocuklar gibi takımınız seyircisine kosup 1 puanı kutluyorsunuz
siz kadıkoyde 1 puana cocuklar gibi sevinecek bir takımsınız